BOJKOT BAHATOG KLINCA

Nadal radikalnim potezom stao na stranu Donne Vekić!

28.08.2015 u 18:33

Bionic
Reading

Prema pisanju specijaliziranih teniskih medija, Rafael Nadal odbio je igrati u paru s Nickom Kyrgiosom na humanitarnom meču kojeg je organizirao John McEnroe...

Uoči US Opena Nadal je trebao u kombinaciji s kontroverznim australskim 20-godišnjakom odigrati humanitarni meč kojeg je organizirala Teniska akademija Johna McEnroea.

Ipak, prema pisanju specijaliziranih teniskih medija, Španjolac je to odbio, jer ne želi imati s posla s klincem koji se tako ružno ponio tijekom meča sa Stanislasom Wawrinkom u Montrealu, iznoseći privatne detalje iz života Donne Vekić samo da bi iznervirao Švicarca s kojim je naša tenisačica čini se trenutno u vezi.

Organizatori su tako umjesto Kyrgiosa za partnera Nadalu dali Lleytona Hewitta, a mlađeg Australca stavili su u kombinaciju s Johnom McEnroeom protiv Patricka McEnroea i Jonasa Bjorkmana. Tri bivša igrača i jedan sadašnji, ali problematični. Zbilja čudna postava meča, ali drugog izbora nije bilo.

'Ne razumijem zašto je to rekao. Potpuno nepotrebno. To nije ono što bi tenis trebao biti. Godine nisu izgovor, radi se o poštovanju. On je u krivu,' izjavio je nekoliko dana prije Rafael Nadal o Kyrgiosu kojeg zatim nije htio vidjeti na svojoj polovici terena.

Podsjetimo, Kyrgiosa je za sramotni ispad ATP kaznio tek uvjetnom kaznom od mjesec dana zabrane igranja ako ponovi sličan incident. Donna Vekić je takvu odluku nazvala smiješnom, a očito je i drugim teniskim profesionalcima loše sjela.