PET TISUĆA NATJECATELJA

Na splitskoj Rivi upaljena baklja Sportskih igara mladih

04.07.2014 u 10:50

Bionic
Reading

Dolaskom prve grupe djece iz cijele Hrvatske, te paljenjem baklje na splitskoj Rivi označen je početak ovogodišnjih finalnih natjecanja Sportskih igara mladih koje će i ove godine u gradu pod Marjanom okupiti pet tisuća najuspješnijih sudionika, a koji će se za svoja odličja nadmetati u deset sportskih disciplina.

'Brojka od stotinu tisuća sudionika koliko ih okupi ova manifestacija u regiji, podatak je pred kojim moramo zastati', rekao je izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske Branko Tušek te dodao kako je i sam cijeli život u sportu i kako baš zbog toga što zna koliko je važno od malih nogu djecu učiti zdravom životu, Sportskim igrama mladih treba uvijek pružati svaku vrstu podrške.

'Ova godina je za Igre značajna zbog otvaranja Srbije u kojoj su upravo završena natjecanja, ali i zbog podatka kako smo prisutni već punih osamanaest godina', rekao je pozdravljajući uzvanike dopredsjednik Igara Slaven Marić.

Baklja Igara koja je upaljena 2. travnja u Umagu prošla je cijelu Hrvatsku gdje se i ovog proljeća održavao Coca-Cola Cup, natjecanje u cageballu za djecu od 12 do 15 godina, ali i natjecanja u graničaru te utrka na 60 metara za najmlađe kategorije. Najuspješniji mali natjecatelji koji su se plasirali na finale u Split, na ceremoniji paljenja baklje Igara demonstrirali su neke svoje vještine, a prava ih nadmetanja za odličja očekuju ovog vikenda.

Gradska i županijska natjecanja u ostalim disciplinama Sportskih igara mladih održana su u ukupno 62 grada, a završnica Igara traje sve do kraja kolovoza. U posljednjoj smjeni 18. Sportskih igara mladih nadmetat će se pobjednici Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije – zemalja u kojima je ova manifestacija prisutna.