NA TV-u se nije vidjelo

Na prepunom Poljudu strahovalo se od incidenta; pogledajte zašto je prekinuta utakmica u Cardiffu te zbog čega su redari bili u panici

14.10.2019 u 12:18

Bionic
Reading

Na predzadnjoj kvalifikacijskoj utakmici za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je neriješeno 1:1 s Walesom u Cardiffu. No, za razliku od nedavne utakmice u Splitu protiv Mađarske (pobjeda 3:0), kada je organizacija bila savršena, za vrijeme utakmice dogodio se incident koji se na malim ekranima nije mogao vidjeti

Podsjetimo, iz straha od novog incidenta čelnici HNS-a sve su poduzeli kako bi utakmica između Hrvatske i Mađarske, koja se nedavno igrala u Splitu, prošla bez incidenta. Tako je angažiran rekordan broj pripadnika policije (oko 1500), a osim njih angažiran je i rekordan broj ljudi iz redarske službe. Prema službenom izvješću na dan utakmice u Splitu ukupno je privedeno 85 osoba, od čega 36 hrvatskih državljana te 49 stranih i to uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima (većina ih je bila u alkoholiziranom stanju, op.a.).

Nekoliko dana kasnije, na spomenutoj utakmici u Cardiffu, ipak se dogodio incident ili bolje rečeno propust organizatora kada je jedan navijač-egzibicionist utrčao na teren između zbunjenih igrača.

No, brzom reakcijom redarske službe i policije je zaustavljen u svom pohodu te je svladan u MMA stilu, a taj trenutak, zbog strogih naputaka Uefe, gledatelji na malim ekranima nisu mogli vidjeti.

Zbog tog incidenta, jer ipak se pola minute odvijala prava drama, utakmica je nakratko prekinuta.

Kako je to izgledalo pogledajte u našoj FOTO galeriji.

  • +2
Navijač-egzibicionist utrčao na teren tijekom utakmice Walesa i Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL