Uvode mjere štednje

Na površinu isplivalo katastrofalno stanje u novom prvaku Italije Interu; Marcelo Brozović i Ivan Perišić moraju se odreći velikog novca

11.05.2021 u 08:00

Bionic
Reading

Velika financijska kriza potresa novog prvaka Italije koji je sazvao hitan sastanak s igračima, a upitan je i status trenera Antonija Contea

Inter Milan je po prvi put nakon sezone 2009./10. i 11 godina čekanja osvojio naslov prvaka Italije. Bio im je to i prvi trofej u 10 godina od kada su osvojili Kup sezonu nakon zadnjeg naslova prvaka. Navijači slave fantastičan uspjeh, ali izgleda da su ovi uspjesi samo paravan, a stanje u klubu je blago rečeno katastrofalno.

Predsjednik kluba Steven Zhang je pozvao sve igrače Intera, među kojima su i naši Marcelo Brozović i Ivan Perišić, na hitan sastanak na kojem ih je zamolio da se na dva mjeseca odreknu plaća. Ovaj sastanak je jedna od najavljenih mjera kojima uprava klupa želi skresati velike rashode koje ima.

Gazzetta dello Sport piše kako je sastanak trajao 45 minuta i da su na njemu bili svi igrači, ali ne i trener Antonio Conte koji je klubu i osigurao velike uspjehe ove sezone. Isti list piše i kako će svaki igrač za sebe odlučiti hoće li se odreći plaće i u narednim danima se sastati s upravom kluba.

Inter u prosjeku za jednog igrača godišnje na ime plaće izdvaja oko 4.1 milijun eura, a ovom bi akcijom mogli uštedjeti oko 25 milijuna eura. Predsjednik je igračima, u nadi da će ih to motivirati da se odreknu dva mjeseca plaća, obećao da će im isplatiti bonuse namijenjene osvajanju naslova prvaka.

Gazzetta dello Sport posebno izdvaja i činjenicu da na sastanku nije bio Antonio Conte kojem je klub otkazao i konferenciju za medije uoči utakmice s Romom u idućem kolu Serie A. Conte je na presicu poslao pomoćnika i rekao kako neće pričati ništa uoči te utakmice, a sve su češće glasine kako neće voditi klub iduće sezone.

O njegovoj budućnosti odlučit će predsjednik nakon razgovora s njim u danima koji slijede, ali kako još uvijek nije održao presicu, niti se kao prvak na neki drugi način obratio javnosti, sve je izglednije da će napustiti klub. Pitanje je i imaju li u Interu dovoljno novaca da ga zadrže s obzirom na financije koje su očito na jako niskim granama. Nakon svega ni ne čudi što su zagovarali Superligu u kojoj vide izlaz iz problema.