GROMADA OD SPORTAŠA

Na pomolu strašan transfer; zbog rukometnog diva prekrižena hrvatska zvijezda

19.12.2018 u 12:42

Bionic
Reading

Najbogatiji rukometni klub svijeta PSG-a od sljedeće sezone bi u svojim redovima trebao imati latvijskog diva Dainisa Krištopansa (28)

U francuskoj PSG dominira, ali kao i u nogometu, tako i u rukometu, taj klub željno čeka europski uspjeh odnosno osvajanje Lige prvaka.

Najveće transfere u rukometu upravo je napravio ovaj pariški prvoligaš, okupio je najbolje domaće rukometaše (braća Karabatić, Omeyer, Remili, Abalo...), njima dodao najveće zvijezde iz inozemstva (Gensheimer, H. T. Hansen, M. Hansen, Sagosen, Moros, Stepančić...), ali pokal u Ligi prvaka im i dalje izmiče.

I zato u klubu stalno kemijaju, a sada su odlučili svoju svlačionicu pojačati s latvijskim divom Dainisom Krištopansom, gromadom od 215 centimetara i preko 135 kilograma, koji trenutačno nosi dres Vardara.

Prema saznanjima Planet Handballa sve je dogovoreno i Krištopans bi trebao od sezone 2019/20. biti u Parizu, a poznati rukometni portal navodi da to znači da je prekrižen hrvatski desni vanjski Luka Stepančić koji se nije snašao u 'gradu svjetlosti'.

  • +3
Latvijski rukometaš Dainis Krištopans Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Tako bi na toj poziciji PSG imao Krištopansa i francuskog reprezentativca Remilija.

Latvijac je od 2009. do 2015. igrao za slovački Tatran Prešov, pa zatim u bjeloruskom Meškov Brestu do 2017., odakle je otišao u makedonski Vardar.