nema opuštanja

Igračima PSG-a prijete drastične kazne ako se udebljaju tijekom blagdana

27.12.2017 u 15:07

Bionic
Reading

Čelnici PSG-a čine sve kako bi što učinkovitije zaštitili svoja milijunska ulaganja. Tako su odlučili sve svoje igrače pustiti na sedmodnevni odmor tijekom blagdana, ali uz dodatne 'mjere osiguranja'...

Osiguranje PSG-a u svakom trenutku tako zna gdje se nalazi baš svaki igrač jer ih prate putem GPS-a. Dio je to mjera kojima neke od njih - posebno one koji na odmor odlaze u Južnu Ameriku - štite od mogućih otmica. No, GPS uređaje nedavno su dobili baš svi i moraju ih imati uz sebe dok god igraju za PSG... A uoči sedmodnevnog odmora za božićno-novogodišnje blagdane svi su igrači dobili još neke elektronske dodatke.

Tako uza sebe imaju 'aparaturu' koja bi trebala spriječiti one neodgovorne da se neplanirano udebljaju za vrijeme odmora. Prijašnjih su godina navodno imali dosta problema s pretilim igračima, pa sada nogometaši PSG-a imaju posebne 'holtere' kojim im računaju unos hrane i kalorija tijekom blagdana.

Istina, trener Unai Emery navodno je s ostatkom svog stručnog stožera i u dogovoru s klupskim nutricionistima dao dozvolu da se svaki od igrača smije na pripreme za nastavak sezone, koje započinju 3. siječnja, smiju vratiti s najviše kilogramom viška. Prekrše li to pravilo čekaju ih drastične kazne - navodno samo za prekršaj odmah 100.000 eura, plus 25.000 eura po kilogramu 'viška'.

  • +9
Marseille - PSG, 10. kolo Le Championata, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: PHILIPPE LAURENSON

Realno, većini igrača PSG-a bi to bio minimalni trošak, posebice onima najplaćenijima poput Neymara, Cavanija, Mbappea, Verrattija, Di Marije, Draxlera, Danija Alvesa... Pa ipak, sve su to profesionalci koji bi se morali znati brinuti za svoje zdravlje i formu, a onda se nekako sjetimo Sammira i njegovih dana u zagrebačkom Dinamu... Ovako je možda i najbolje za sve, pametnije je spriječiti nego ispravljati pogreške.

  • +11
PSG - Bayern, 2. kolo LP, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: BENOIT TESSIER