inter ga se odrekao

Na Old Trafford je za 55 milijuna eura stigao sjajan, ali i problematičan golman

21.07.2023 u 15:20

Bionic
Reading

Andre Onana (27), golman kamerunske nogometne reprezentacije, novi je član Manchester Uniteda, službeno je obznanio klub s Old Trafforda

Andre Onana (27) je u Manchester United došao iz milanskog Intera te je potpisao petogodišnji ugovor. Transfer je vrijedan 51 milijun eura uz dodatna četiri milijuna eura kroz bonuse.

Na golu Manchester Uniteda Onana će zamijeniti Španjolca Davida De Geu koji nije produljio ugovor s klubom u koji je došao prije 12 godina.

'Čitav život sam radio naporno za ovaj trenutak. Mnoge sam prepreke zaobišao i konačno sam na Old Traffordu. Unitedovi golmani su bili nevjerojatni i ja ću dati sve od sebe da i ja budem zapamćen kao jedan od njih', poručio je Onana koji će na tako ponovo surađivati s trenerom Erikom ten Hagom koji ga je vodio u Ajaxu.

Onana je prošao nogometnu školu Barcelone, a reputaciju je stekao kao golman Ajaxa gdje je branio od 2016. do 2022. godine te je na golu 'kopljanika' sakupio 214 nastupa. Prošlog je ljeta preselio u Inter te je bio jedan od najboljih igrača milanskog kluba na njegovom, između ostalog, i putu prema finalu Lige prvaka.

Kamerunac je jedan od najboljih golmana svijeta, a u 255 nastupa u karijeri za Ajax i Inter je čak 104 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom. Za kamerunsku reprezentaciju ovaj je golman u karijeri skupio 34 nastupa.

No, u isto je vrijeme Onana pokazao drugu stranu svog karaktera, a talijanski mediji navode da ga je Inter prodao samo zato što je problematičan i sklon ekscesima. Tijekom sezone se Onana zamalo potukao s našim Marcelom Brozovićem na treningu Intera, navodno mu to nije bio jedini sukob, a nije baš omiljen ni među suigračima u kamerunskoj reprezentaciji.