suspendirana

Na nastupima privlači pozornost bojom kose i maskom Jokera, a izvan stadiona pravi probleme, ponajviše sebi...

16.03.2023 u 10:27

Bionic
Reading

Osvajačici srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju Amerikanki Raven Saunders izrečena je 18-mjesečna suspenzija zbog kršenja pravila o boravištu, objavila je Američka antidopinška agencija (USADA)

"Nakon što je triput dala lažne informacija o mjestu boravka unutar razdoblja od 12 mjeseci, to predstavlja kršenje pravila prema USADA-inom Protokolu za olimpijsko i paraolimpijsko testiranje pokreta i Svjetskim atletskim antidopinškim pravilima", objavila je USADA-a u izjavi objavljenoj u srijedu.

"Saundersovo 18-mjesečno razdoblje nepodobnosti započelo je 15. kolovoza 2022., na datum njezine treće neuspjele prijave mjesta boravka."

Natjecateljski rezultati Amerikanke od tog datuma također su pod suspenzijom.

Propustit će prvenstvo SAD-a u atletici na otvorenom u srpnju, kao i Svjetsko prvenstvo u Budimpešti u kolovozu, ali će imati pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine.

Dvadesetšestogodišnjakinja, koja je završila iza Kineskinje Gong Lijiao u Tokiju, odgovorila je na odluku o suspenziji u objavi na Twitteru, rekavši:

"Kao veteranka definitivno sam trebala biti bolja i preuzimam punu odgovornost za svoje postupke.Nisam pala na testu ni za jednu supstancu i ponovno su me testirali nakon svakog propuštenog testa. Uvijek sam bila zagovornica čistog sporta..."

Saunders je bila miljenica navijača tijekom Igara u Tokiju gdje je nosila zelenu i ljubičastu kosu i nasmiješenu masku Jokera.