SUSPENZIJA

Na Igrama u Tokiju bila je dopingirana bacačica diska, a u tom finalu naša Sandra Perković ostala je korak do medalje

Bionic
Reading

Indijska bacačica diska Kamalpreet Kaur (26) privremeno je suspendirana nakon što je bila pozitivna na zabranjeni steroid, objavila je Jedinica za atletski integritet (AIU)

Kaur, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju bila šesta, bila je pozitivna na stanozoloz, steroid koji je 'proslavio' dopingirani kanadski sprinter Ben Johnson na Olimpijskim igrama u Seoulu 1988. godine.

Najbolja indijska bacačica diska je uoči Olimpijskih igara u Tokiju postavila nacionalni rekord od 65.06 metara. U Tokiju je u kvalifikacijama bila druga, a u finalu je zauzela šesto mjeto s rezultatom 63.70 m.

Podsjetimo zlato je osvojila Amerikanka Valarie Allman sa 68.98 metara, druga je bila Njemica Kristin Pudenz (66.86), a treća Kubanka Yaime Perez (65.72). Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković je bila četvrta (65.01).

Privremena suspenzija znači da je sportaš suspendiran iz sudjelovanja u bilo kojem natjecanju ili aktivnosti u atletici prije donošenja konačne odluke, a Indijki sada prijeti do četiri godine suspenzije.