SLAVILI OGIER I CITRÖEN

Na francuskom reliju dvostruko francusko slavlje

02.10.2011 u 15:55

Bionic
Reading

Francuz Sebastien Ogier (Citröen) pobjednik je jedanaeste (od 13) utrke Svjetskog prvenstva u reliju koja je vožena ovog vikenda u Francuskom Alsaceu

Ogier je sa suvozačem Julienom Ingrassiojm cijeli vikend vozio svoj Citröen DS3 WRC vrlo dobro. Ili je bio vodeći, ili se kretao u prvih pet-šet vozača, te je pokazao je da mu leže domaće staze u Francuskoj. Također se, s novih osvojenih 25 bodova, izjednačio s drugoplasiranim Hirvonenom u ukupnom poretku.

Do zadnjeg brzinca vodila se utrka između Ogiera (Citröen) i Danija Sorda (Mini). Iako je Sordo drugim mjestom na 23. etapi koja se vozila u rodnom gradu sedmerostrukog Svjetskog prvaka Sebastiena Loeba (koji je odustao prvog dana relija zbog kvara na motoru) smanjio prednost Ogiera za 0.4 sekunde, to mu nije bilo dovoljno za iznenađenje na kraju relija.

Treće mjesto je zauzeo Petter Solberg (Citröen) a četvrto i peto su zauzeli Finci iz ekipe Forda -Mikko Hirvonen i Jari-Matti Latvala. Hirvonen se četvrtim mjestom i s novih 12 bodova približio vodećem Loebu na samo 3 boda.

Sa ovim rezultatima zahuktava se borba za ovogodišnjeg prvaka u Svjetskom prvenstvu relija jer prvoplasirani u ukupnom poretku i sedmerostruki uzastopni svjetski prvak, Sebastien Loeb, ima 3 boda prednosti ispred Hirvonena i današnjeg pobjednika Ogiera, koji su se izjednačili na 193 boda.

Dvije utrke prije kraja i sve su solucije otvorene. Borbu za 'drvenu medalju' odnosno četvrto mjesto nastavljaju Latvala i Solberg koje sada dijeli samo 5 bodova.

Dani Sordo se drugim mjestom probio na osmo mjesto ukupnog poretka.

Iduća utrka Svjetskog prvenstva u reliju na rasporedu je od 20. do 23. studenog u Španjolskoj.

Francuski reli, rezultati:

1. Sebastien Ogier (Fra/ Citröen) 3h06:20.4
2. Dani Sordo (Špa/ Mini) +6.3
3. Petter Solberg (Nor/ Citröen) +1:23.8
4. Mikko Hirvonen (Fin/ Ford) +3:26.6
5. Jari-Matti Latvala (Fin/ Ford) +3:30.3
...

Ukupni poredak u Prvenstvu:

1. Petter Solberg (Nor/ Citröen) 196 bodova
2. Mikko Hirvonen (Fin/ Ford) 193
3. Sebastien Ogier (Fra/ Citröen) 193
4. Jari-Matti Latvala (Fin/ Ford) 129
5. Petter Solberg (Nor/ Citröen) 124