MAXtv PREPORUKA

Na Areni Sport kreće Europska nogometna liga!

Bionic
Reading

Od 30. rujna MAXtv pretplatnici imat će prigodu preko Arene Sport 1 i 2 gledati i Europsku nogometnu ligu. Ovog četvrtka navijači Dinama i Hajduka s posebnom će pozornošću gledati susrete svojih suparnika iz skupine D i G

Zaljubljenici u nogomet, pogotovo navijači Dinama i Hajduka, od ovog će četvrtka moći na Areni Sport 1 i 2 gledati izravne prijenose suparnika 'modrih' i 'bilih' iz skupine D i G Europske lige Uefe. Zenit kontra AEK-a i Villarreal protiv Club Bruggea susreti su koji će definitivno privući pažnju fanova. Istina, prijenosi su istovremeno s prijenosima hrvatskih klubova, no to ne znači da se jednim okom neće moći gledati što se događa na travnjacima u Rusiji i Španjolskoj. Osim spomenutih dvoboja navijači Liverpoola moći će pogledati kako 'redsi' igraju na gostovanju kod Utrechta te derbi kola između madridskog Atletica i Bayera iz Leverkusena.

Zenit - AEK
Dvoboj u kojem bi gledatelji mogli vidjeti dosta golova. Zenit je u odličnoj formi, što potvrđuje podatak da je uvjerljivo vodeći u prvenstvu, dok je AEK u velikoj krizi, unatoč nedavnoj pobjedi nad Hajdukom, promijenili su trenera, a obrana ne izgleda sigurna. Ruska momčad koja vrijedi oko 150 milijuna eura najvjerojatnije će biti kompletna, a i povijest njihovih susreta je na strani Rusa. U tri dvoboja Zenit je dva puta slavio, a jednom je bilo 0:0. Grci posebno pamte Keržakova koji im je prije šest godina zabio hat-trick u porazu 5:1, a taj golgeter je i sada jedna od najvećih opasnosti za AEK.

Villarreal - Club Brugge
Villarreal je dosta podcjenjivački ušao u Europsku ligu pa im je Dinamo očitao lekciju. Sada više nema opuštanja, a po svemu sudeći motivirana 'žuta podmornica' svoj bijes će iskaliti na ništa više nego solidnom Bruggeu. Španjolci su u Primeri nanizali četiri pobjede, a El Madrigal je u Europi uvijek bio teško osvojiva utvrda (tek jedan poraz u 13 utakmica). Domaćin je bez kapetana Senne, ali je tu ubojiti tandem Nilmar - Rossi. I dok Villarreal još nikada nije igrao s belgijskim klubovima, C. Brugge u deset gostovanja nikada nije slavio u Španjolskoj (šest poraza).

Utrecht - Liverpool
Jedna od utakmica u kojima je sve moguće. Trofejna povijest Liverpoola se ne može uspoređivati s malim Utrechtom, no 'redsi' su u rezultatskoj i igračkoj krizi pa domaćin tu vidi svoju priliku. Zanimljivo je da su igrači gostiju procijenjeni na sedam puta veću vrijednost od Nizozemaca, ali nije u novcima sve. Zbog ozljeda kod Engleza nema Kuyta, dok bi u Utrechu svi morali biti spremni. Liverpoolu je to 300. utakmica u Uefinom natjecanju i taj jubilej želi proslaviti pobjedom, a protiv nizozemskih predstavnika ima sjajan omjer - osam pobjeda, tri remija i jedan poraz.

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen
Branitelj naslova Atletico je u sezonu ušao porazom, a Bayer uvjerljivom pobjedom pa je pritisak na leđima Madriđana, jer su tri boda jedina opcija. Nikada se nisu susreli, ali je Atletico u Madridu protiv bundesligaša na učinku od osam pobjeda, jednog remija i tri poraza. Bayer je devet puta putovao u Španjolsku, šest puta se vraćao praznih ruku, dva puta s cijelim plijenom, a jednom je bilo neodlučeno. Nijedan sastav neće istrčati s najjačih 11. Tako je domaćin bez braniča Godina, a gosti bez veznjaka Ballacka. Jasno je da će Atletico lakše nadomjestiti svoj izostanak.

Od ostalih sportskih događaja naglasimo nesumnjivo zanimljiv okršaj Kube i Srbije na Svjetskom prvenstvu, koji ljubitelji odbojke neće propustiti, a na svoje će doći i oni koji vole ruski hokej na ledu i američki nogomet.