KAPETANI BIRAJU

Mus se odlučio za Mandžukića, aktualnog pobjednika

06.12.2009 u 10:00

Bionic
Reading

I ove godine tradicionalno tportal.hr s kapetanima klubova Prve HNL bira najboljeg igrača godine Prve HNL. Biraju kapetani, od najlošije plasirane momčadi jesenskog dijela do najbolje

Kao i prethodnih nekoliko godina, tportal.hr će i pred kraj 2009. proglasiti najboljeg igrača Hrvatske nogometne lige, a izabrat će ga kapetani naših prvoligaša. Po jednostavnom ključu - igrači za prvo mjesto dobivaju deset bodova, za drugo osam itd. Na kraju se bodovi zbrajaju, a pobjednik je, naravno, onaj tko ima najviše bodova. Ukoliko dva ili više igrača imaju isti broj bodova, onda se gleda tko je imao više prvih mjesta ili mjesta s višim plasmanom. Prvi je pravo izbora imao kapetan šesnaestoplasirane momčadi Prve HNL Croatije iz Sesveta Saša Mus.

Ovo je sedmi izbor za najboljeg igrača godine, a dosadašnji pobjednici bili su Niko Kranjčar (2003), Tomislav Erceg (2004), dvaput Eduardo da Silva (2005. i 2006), Luka Modrić (2007) te Mario Mandžukić (2009). Tko će i hoće li uopće netko zamijeniti Mandžukića? U svakom slučaju, pobjednik izbora gostovat će na chatu tportala u ponedjeljak, 21. prosinca.

Izbor Saše Musa (NK Croatia Sesvete)

1. Mario Mandžukić (Dinamo) 10 bodova
2. Domagoj Vida (Osijek) 8
3. Senijad Ibričić (Hajduk) 6
4. Ermin Zec (Šibenik) 4
5. Nino Bule (Lokomotiva) 2

U ponedjeljak bira kapetan Pule 1961 Dalibor Pauletić