NOWITZKI NA EUROBASKETU

Možete li vjerovati da za ovu utakmicu ulaznica više nema?

05.06.2015 u 10:47

Bionic
Reading

Glavni grad Hrvatske od 5. do 10. rujna trebao bi ugostiti jednu od skupina na predstojećem Eurobasketu. Prema posljednjim podacima, prodaja ulaznica ide više nego dobro, a najveći mamac zasad je francuska reprezentacija…

Ako ne dođe do sankcija Fibe, kojima posljednjih dana prijete HKS-u zbog tzv. rata na relaciji Fiba-ULEB (okidač je regionalna ABA liga koju Fiba ne priznaje!), zagrebačka Arena od 5. do 10. rujna trebala bi biti krcata jer prodaja ulaznica ide sjajno.

Podsjetimo, domaćini smo našoj skupini C u Zagrebu, u kojoj se Perasovićevi izabranici nalaze s Nizozemskom, Grčkom, Slovenijom, Makedonijom i Gruzijom, a od šest reprezentacija u osminu finala ići će po četiri najbolje iz svake skupine. Turnir otvaramo sa Slovenijom 5. rujna, a protiv jednog od favorita za prvo mjesto, Grčke, igramo već drugog dana, u nedjelju, 6. rujna.

Fiba je tako izvijestila da se za skupinu u Montpellieru te za završni krug koji se igra u Lilleu karte najbolje prodaju. Samo za utakmice francuske reprezentacije već je rasprodano više od 50% ulaznica (točnije 141.70), a nevjerojatan je podatak da je za utakmicu Francuska - Finska dvorana rasprodana još prije gotovo mjesec dana. Taj podatak zaista nitko ne bi mogao pogoditi!

Iz Fibe su tako izvijestili da je za neke utakmice već rasprodano 65% ulaznica, a nakon što je objavljena vijest da će NBA zvijezda Dirk Nowitzki ipak igrati na Eurobasketu, nema sumnje da će ostatak vrlo brzo planuti jer ipak je riječ o jednom od najboljih igrača koje je Europa ikada imala. Uz Nowitzkog najavljeni su i mlada NBA zvijezda Dennis Schoder te veteran s dugim NBA stažem Chris Kaman

Podsjetimo još kako Hrvatska u petak, 14. kolovoza, u zagrebačkoj Areni igra pripremnu utakmicu protiv Njemačke predvođenu neponovljivim Dirkom Nowitzkim, osvajačem NBA titule s Dallasom 2011. godine i najboljem strijelcu među stranim košarkašima u povijesti NBA lige.

Kada je finalna utakmica u pitanju, već sada prodano je 15.177 ulaznica, što znači da je ostalo još njih vrlo malo. Budući da je do Eurobasketa ostalo još tri mjeseca, vrlo lako bi se moglo dogoditi da većina dvorana bude krcata. Uključujući i zagrebačku Arenu u kojoj će Bojan Bogdanović, koji se nada sjajnoj atmosferi, i društvo pokušati završiti kao prvi u skupini.