OLD FIRM

Može li Kranjčar odlučiti derbi o kojem svi pričaju?

09.09.2016 u 09:38

Bionic
Reading

U subotu (13 sati) se na Celtic Parku igra jedan od najpoznatijih derbija na svijetu, dvoboj Celtica i Rangersa, utakmica koja je više od nogometa

Škotska nakon četiri sezone opet može uživati u svojem Old Firmu u prvenstvu, jer su se Rangersi vratili u elitni rang odakle su izbačeni zbog dugova. Dosada su ove dvije momčadi igrale 401 puta, 'plavi' su na 159 pobjeda, dok su 'zeleno-bijeli' upisali 145 trijumfa.

Celtic je ušao bolje u prvenstvo, u tri odigrane utakmice ostvario je maksimalan učinak, dok su Rangersi u četiri susreta osvojili osam bodova (po dvije pobjede i remija).

'Naša očekivanja su ista svaki vikend protiv bilo koga da igramo. Ulazimo u utakmicu puni samopouzdanja i s nadom da ćemo pobijediti. To je derbi, ali i susret koji donosi tri boda. Ovo je utakmica o kojoj svi pričaju, čak i u Engleskoj i moramo napraviti sve kako bi došli do bodova', rekao je ofenzivac domaće momčadi Patrick Roberts.

Inače, u posljednjem derbiju slavili su Rangersi na jedanaesterce, ali bio je to sudar u polufinalu Škotskog kupa, i to u travnju ove godine. Prvenstvo je nešto sasvim drugo.

'Moramo igrati našu igru. Veselimo se ovoj utakmici, igrali smo prošle sezone u Kupu, ali u prvenstvu je drugačija atmosfera i očekivanja. Ono što očekujem je dobar nogomet i nadam se da će susret otići na našu stranu', optimističan je bio menadžer Rangersa Mark Warburton.

Dodajmo, kako će Hrvatska imati svojeg aduta u Old Firmu. Dres Rangersa od ove sezone nosi Niko Kranjčar, iskusni 32-godišnji veznjak uvijek je u velikim utakmicama bio na visokoj razini. Možda zabljesne i pred 60 tisuća gledatelja na Celtic Parku.