HT PRVA LIGA

Može li Inter iznenaditi Dinamo? Evo gdje možete gledati utakmicu iz Zaprešića

09.12.2018 u 09:53

Bionic
Reading

U prvoj nedjeljnoj utakmici 17. kola Hrvatski Telekom Prve lige, u Zaprešiću Inter dočekuje aktualnog prvaka i vodeću momčad prvenstva Dinamo (15 sati, Arenasport 3)

Inter je uvjerljivom pobjedom nad vodećim trećeligašem Vinogradarom izborio plasman u polufinale Kupa što je najbolji rezultat momčadi iz Zaprešića u tom natjecanju u posljednjih 25 godina. Naime, Inter je 1992. osvojio Kup, sljedeće je godine u polufinalu poražen od Dinama, te sada ponovno ispisuje klupsku povijest.

MAXTV DERBI TJEDNA: Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

U dobroj atmosferi Inter čeka prvenstveni susret s Dinamom budući da je nakon teškog gostujućeg poraza od Hajduka nanizao tri uzastopne pobjede. Za trenera Toplaka je posebno bitno da u tim utakmicama njegova obrana nije primila niti jedan pogodak i da očito djeluje sve čvršće iz utakmice u utakmicu. Činjenica je i da se radilo o značajno slabijim suparnicima od onih koje Inter čekaju u posljednja dva kola prije zimske stanke, jer nakon utakmice s Dinamom momčad iz Zaprešića gostuje kod Osijeka.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

  • +8
NK Inter - NK Vinogradar, četvrtfinale hrvatskog nogometnog kupa Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Toplak je bio oduševljen plasmanom u polufinale Kupa:

'Presretan sam našim ulaskom u polufinale. Do izražaja je došla velika razlika u kvaliteti, Vinogradar ipak ne može pratiti ritam prvoligaša. Dogodila nam se i velika glupost, isključen nam je najiskusniji igrač Brezovec pa smo se u većoj mjeri morali potrošiti za prolaz. Sada smo nanizali tri pobjede, imamo stabilnost, igrači su ušli u formu, dobro stojimo na terenu i teško primamo golove. Zato mogu reći da je ova polusezona bez obzira na preostale dvije utakmice već sada uspješna.'

Susret s prvenstvenim liderom zbog suspenzija moraju propustiti veznjaci Muhar i Brezovec.

Donedavno je Dinamo izgledao nedodirljivo u domaćoj konkurenciji, no buđenje Rijeke nakon dolaska novog trenera Bišćana dalo je naznaku da bi borba za naslov prvaka Hrvatske ipak mogla biti zanimljiva. Na Rujevici je Rijeke nanijela Dinamu prvi prvenstveni poraz, a nakon toga je momčad Nenada Bjelice odradila još tri susreta u kojima nije bila uvjerljiva kao prije.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Na europskom je gostovanju kod Fenerbahcea momčad Dinama utakmicom bez pogodaka osigurala prvo mjesto skupine Europske lige, a potom je pred svojim navijačima uz tek po jedan postignuti pogodak svladala Goricu u prvenstvu i Slaven Belupo u Kupu. U četvrtak Dinamo na Maksimiru utakmicom s Anderlechtom zaključuje sjajnu europsku jesen, sljedeće nedjelje na Maksimiru se igra veliki derbi s Hajdukom, no prije toga Bjelicu i njegove igrače čeka gostovanje u Zaprešiću.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +7
Dinamo - Slaven Belupo, 1/4 finala Kupa, 5. 12. 2018. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Bjelica nije bio oduševljen igrom Dinama protiv Slavena unatoč plasmanu u polufinale Kupa:

'Zasluženo smo prošli u polufinale Kupa jer smo u prvom poluvremenu odigrali dosta dobro, kako u ofenzivnom, tako i u defanzivnom dijelu. U nastavku smo malo pali, a suparnik je pokazao da je dobra momčad koja se dosta dignula s novim trenerom. Ovaj put nam igrači s klupe nisu puno donijeli, njihov je doprinos bio jako mali i zato u drugom poluvremenu nismo uspjeli izgledati bolje. Prezimili smo u Kupu što je najvažnije, te idemo dalje. Svi koji su nastupili u Kupu biti će mi na raspolaganju u nedjelju u Zaprešiću.'

Kod Dinama već neko vrijeme probleme s ozljedama imaju Majer i Marin, a zbog ozljede će posljednja dva kola prvog dijela sezone propustiti i napadač Budimir. Manjih problema s ozljedom tijekom posljednje je utakmice imao bek Musa, no on bi trebao biti na raspolaganju Bjelici za susret s Interom.