što reći za ovakav potez

Možda je Barcelona formalno i u pravu, ali u ovom trenutku, kada je koronavirus napravio kaos u svijetu, biti ovako sebičan?

19.05.2020 u 16:17

Bionic
Reading

Brazilski nogometni reprezentativac, Philippe Coutinho, koji je ove sezone iz Barcelone stigao u Bayern na posudbu, čini se, vrlo brzo bi mogao napustiti Njemačku.

Brazilski veznjak, 27-godišnji Philippe Coutinho, koji se u Europi dokazao u dresu Liverpoola, u zimskom prijelaznom roku sezone 2017/18 preselio je u redove Barcelone. I dok je u toj polusezoni dobivao priliku, u sljedećoj je minutaža bila dosta manja. A tek u 22 prvenstvene utakmice bio je u početnoj postavi.

Bio je to jasan signal Coutinhu da okuša sreću negdje drugdje, te je u ljeto 2019. prihvatio odlazak na posudbu u Bayern. Bavarcima je ostala mogućnost otkupa ugovora u vrijednosti 120 milijuna eura, ali očito ni Bavarci nisu impresionirani igrama Brazilca.

Od 26 prvenstvenih utakmica, igrao je u njih 22, s time da je tek u 15 dvoboja bio u početnoj postavi.

Ipak, iz Bayerna su poručili da žele Coutinha zadržati do kraja kolovoza, odnosno do okončanja Lige prvaka. Tako bi njegova posudba bila produžena za dva mjeseca jer po dosadašnjem ugovoru ona ističe 30. lipnja.

Podsjetimo, Bayern je u osmini finala LP-a u gostima svladao Chelsea 3:0, te je realno za očekivati, ako se to natjecanje uopće nastavi, da Bayern prođe i u četvrtfinale.

No, situacija oko pandemije je sve promijenila i igrači koji su na posudbama ostat će još neko vrijeme u tim klubovima. Međutim, Barcelona ima pravo odbiti zahtjev Bayerna i može tražiti da se Coutinho odmah vrati u klub.

Mundo Deportivo piše da bi to bila najbolja opcija za Barcelonu i za Coutinha kako bi dogovorili, hoće li on ići na transfer listu ili će u katalonskom klubu dobiti novu priliku.

Prema istom izvoru, Barcelona bi čak i pristala na produženje posudbe, ali samo ako Bayern plati 1,5 milijuna eura za tih dva mjeseca.

U ovom trenutku to izgleda nemoguće, jer Bavarci su i oprezni kada je novac u pitanju, a posebno jer je Coutinho trenutno van terena zbog ozljede i pitanje je kada će biti spreman za igru.