DUBOKO POŠTOVANJE

Mourinho nikoga nije ovako hvalio: Njemu se nemojte rugati

19.01.2015 u 15:51

Bionic
Reading

Portugalac Jose Mourinho se za puno važnih mečeva 'zagrijava' otrovnim verbalnim strelicama u smjeru protivnika kako bi destabilizirao protivničke redove. No, danas je primijenio obrnuti pristup

Chelsea u utorak (20.45) gostuje kod Liverpoola na Anfieldu u prvom dvoboju polufinala Liga kupa. Chelsea je trenutno u puno boljem stanju i Mourinho bi, da je želio, pronašao više nego dovoljno materijala za 'započinjanje kavge'. Ali umjesto toga apelirao je na svoje navijače da zaborave jedan od svojih najdražih hitova i ponašaju se s poštovanjem prema Stevenu Gerardu.

'Uopće ne volim čuti onu pjesmu svojih navijača u kojemu se prisjećaju Gerrardove greške iz prošle sezone. Imamo toliko lijepih pjesama, ne treba nam ova. Ok, prvih nekoliko puta mogla je biti zabavna, ali sada to treba prestati jer Steven je ikona kluba, lige i reprezentacije. Povijesni lik koji zaslužuje maksimalno poštovanje i od protivnika,' poručuje Mourinho svojim navijačima uoči gostovanja na Anfieldu.

Teško da će apel uroditi plodom, ali Mourinho se prisjeća i svoje velike želje iz prvog mandata u Chelseaju.


'Sve smo pokušali da ga dovedemo i došli smo jako, jako blizu. Ali nije želio otići i to jako respektiram. Nikada neću zaboraviti kada mi je rekao: 'Ja ne bih mogao zabiti Liverpoolu...' Sanjao sam veznu liniju Makelele, Lampard, Gerrard ali njegov ponos to nije mogao dozvoliti. Mislim da je tada donio dobru odluku,' kaže Mourinho koji već dugo nije ovako hvalio nekoga.

'Najveće razočaranje u prijelaznim rokovima? Da, zapravo, nemogućnost dovođenja Gerrarda u Chelsea. I kada nisam uspio Lamparda dovesti u Inter,' završava 'posebni'.

Priču je započeo 'zeleni' dječak, a završava ju zreo muškarac i igračka legenda