Kriza u Unitedu

Mourinho izbacio iz momčadi dva najskuplja igrača; evo kako je to bahato objasnio

17.04.2018 u 10:59

Bionic
Reading

Nakon što je momčad Manchester Uniteda, koju je po svom ukusu posložio Portugalac Jose Mourinho, pet kola prije kraja prvenstva porazom od slabog WBA-a prepustila titulu prvaka gradskom rivalu Cityju krenule su priče o velikim promjenama u svlačionici uoči sljedećih utakmica

Tako je Mourinho nakon spomenutog poraza od WBA-a i jako loše igre odlučio iz momčadi udaljiti dvije skupo plaćene zvijezde, Paula Pogbu i Alexisa Sancheza. Podsjetimo, riječ je o nogometašima koji su ove sezone potukli neke rekorde; Pogbin transfer od 105 milijuna eura bio je rekordan, a Sanchez tjedno ima rekordnih 350.000 funti.

'Znate, rotacija u prvih 11 nije baš pravi izraz za ovo. Ako recimo protiv Bournemoutha netko od igrača koji će dobiti priliku odigra fenomenalno, igrat će u subotu polufinale FA kupa protiv Tottenhama. Tako da to nije rotacija jer to bi značilo kako ću neke igrače protiv Bournemoutha odmarati kako bi mogli igrati protiv Tottenhama', kazao je karizmatični Mourinho koji očito više nema potpunu kontrolu u svlačionici.

No, Mourinho se nije dao pokolebati činjenicom kako ja upravo ta dva igrača on želio u momčadi.

'Recite mi koji je kriterij da trener bira momčad? Ja znam samo jedan; onaj kako igraš! To je jedini način kako ja mogu birati igrače. Ili želite da ih biram prema tome koliko su nas koštali? Ili prema njihovoj plaći? Lijepim facama? Znate, jedino su nastupi bitni!', dodao je vidno uzrujani Mourinho koji je u svom stilu bahato odgovorio novinarima. To što je on natjerao vlasnike kluba da za ta dva igrača daju ogroman novac očito ga ne zanima.

No, u cijeloj priči navodno se sprema novi transfer u kojem bi Pogba uskoro mogao napustiti klub. Osim PSG-a, gdje Francuz navodno ne želi, nije nemoguće da uskoro završi u španjolskim velikanima Realu ili Barceloni iako bi ona najviše volio opet odjenuti dres torinskog Juventusa.

  • +9
Premier liga, Manchester City - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia