NEMA MILOSTI

Mosley: Formula 1 može živjeti i bez Ferrarija

02.05.2009 u 14:07

Bionic
Reading

Predsjednik Međunarodne automobilističke federacije (FIA) Max Mosley izjavio je da Formula 1 može živjeti i bez Ferrarija, koji je zaprijetio odlaskom nakon što je najavljeno uvođenje proračunskih limita za momčadi u sljedećoj sezoni

U sljedećoj sezoni momčadi koje će pristati na proračunsko ograničenje od 40 milijuna funti imat će veću konstruktorsku slobodu od onih ekipa koje neće pristati na ograničenje budžeta. Ferrari se tome oštro usprotivio, kazavši kako je moguć njihov odlazak iz Formule 1.

'Bilo bi žalosno kad bismo izgubili Ferrari, koji je nacionalna momčad Italije. No Formula 1 može živjeti i bez Ferrarija', izjavio je Mosley za subotnje izdanje Financial Timesa.

Takav stav prema Ferrariju Mosley objašnjava činjenicom da su ulozi preveliki i da je nemoguće napraviti kompromise oko ovih prijedloga, pa će, ako se ne krene s promjenama, doći do 'propasti Formule 1'.

'Uvjeren sam i nadam se da kad vođe momčadi dođu svojim šefovima i kažu da će ići u rat protiv FIA-e jer ne mogu potrošiti dodatnih 100 milijuna funti jer im FIA to ne dopušta, da će im šefovi odgovoriti – zašto ne možeš potrošiti 40 milijuna funti kao i sve ostale momčadi', završio je Mosley.