ŠTO UOPĆE REĆI?

Monaco objavio vijest o Niki Kovaču; ovo je zaista sramotno i jadno, tako to ne radi pravi gospodski klub!

01.01.2022 u 22:25

Bionic
Reading

Monaco je službeno potvrdio ono što smo svi znali, da je prekinuo suradnju s hrvatskim trenerom Nikom Kovačem

Prije dva dana francuski mediji plasirali su senzacionalnu vijest da Monaco raskida ugovor s Kovačem. Klubu iz Kneževine tek je sada službenu potvrdio tu informaciju preko svoje web stranice i to na pomalo sramotan način.

'Monaco objavljuje da je odlučio prekinuti suradnju s Nikom Kovačem. Hrvatski trener o ovoj odluci obaviješten je u četvrtak. Niko Kovač u Kneževinu je došao u srpnju 2020., a momčad je vodio na 74 utakmice. Ime novog trenera bit će objavljeno jako brzo. Do tada, će prvu momčad voditi Stephane Nado, trener rezervne ekipe.', jedino je što piše za hrvatskog trenera.

Niti jedne riječi zahvale, barem radi reda, iako je to hrvatski trener zaslužio prije svega rezultatima. Monaco se ponio sve samo ne kao gospodski klub, no to ide na dušu čelnicima francuskog prvoligaša.

Inače, ovakav epilog je iznenadio navijače Monaca, jer je klub s Kovačem napravio napredak, ali nešto drugo nije bilo u redu. Navodno strogim disciplinom i metodama rada nisu bili zadovoljni pojedini igrači, a zna se da je onda lakše zamijeniti trenera.

Podsjećamo, Kovač je u Monaco stigao u ljeto 2020. godine te je momčad vodio u 74 utakmice. Ostvario je 43 pobjede, uz 15 remija i 16 poraza. Prošle je sezone prvenstvo završio na trećem mjestu te je igrao finale Kupa u kojem je izgubio od PSG-a. Trenutno je Monaco na šestom mjestu i za vodećim PSG-om zaostaje 17 bodova. No, 'Kneževi' imaju samo četiri boda zaostatka za Nicom i Marseilleom koji dijele drugo mjesto na ljestvici, a uz to su kao prvoplasirana momčad izborili izravan plasman u osminu finala Europske lige.