ht prva liga - 8. kolo

Mogu li Šibenik, s igračem posuđenim iz Maksimira, odnosno Slaven Belupo s novim trenerom, zaprijetiti Dinamu i Rijeci? Evo gdje možete gledati današnje okršaje

11.09.2021 u 11:31

Bionic
Reading

Nakon reprezentativnih obveza, na scenu su se vratili i hrvatski prvoligaši. U petak su u Velikoj Gorici igrači Hrvatskog dragovoljca iznenadili domaćine (1:1), a ove subote istom se nadaju igrači Šibenika i Slaven Belupa. Narančasti gostuju kod Dinama (17 sati, Arenasport 3, MAXtv), a Farmaceuti kod Rijeke (19.05 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Dinamo i Rijeka predvode čak pet klubova s po 13 bodova, na vrhu HT Prve lige. No, osim što imaju bolju gol razliku i od Hajduka, Osijeka i Gorice, Dinamo i Rijeka imaju i po utakmicu, odnosno dvije, manje od spomenutih klubova.

I baš Dinamo i Rijeka ove subote igraju svoje prvenstvene utakmice.

DINAMO - ŠIBENIK (17 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Momčadi Damira Krznara u goste dolazi Šibenik. Preporođeni Šibenik, koji je dosad osvojenih sedam bodova skupio u posljednja četiri kola. Uz dvije pobjede, remi i jedan poraz, ali što potvrđuje da se momčad Marija Rosasa počela 'dizati'. Važne uloge u klubu sa Šubićevca imaju dva igrača koja su na posudbi, Antonio Marin iz Dinama te Marin Jakoliš iz Hajduka.

>> [VIDEO/FOTO] Dragovoljac izvukao bod kod Gorice u povijesnoj utakmici HT Prve lige; Hrvatska je postala peta europska država u kojoj se to dogodilo

'Uvijek protiv Dinama se ide 100 posto! Pokazali smo kako se dižemo iz kola u kolo. Krenuli smo malo 'pod ručnom', trebalo nam je vremena da pohvatamo sve trenerove zamisli, ali nakon šestice protiv Dragovoljca sve nam se otvorilo. Potrudit ćemo se da kontra Dinama nastavimo pozitivan niz i, nadam se, ponovimo taj 30. siječnja o kojem se govori', najavio je ofenzivac Antonio Marin, igrač kojega je Dinamo posudio Šibenčanima.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

A spomenuti 30. siječnja datum je kada su Šibenčani, pod vodstvom tadašnjeg trenera Krunoslava Rendulića, stigli do dugo vremena čekane pobjede i slavlja narančastih na travnjaku aktualnog prvaka države.

'Mi na svakom terenu pokušavamo napraviti nešto pozitivno. Ni ovaj susret neće biti iznimka. Dinamo je fantastična momčad, puna igrača sjajne individualne kvalitete koji su u svakom trenutku spremni odlučiti pitanje pobjednika. Međutim, držim da nisu u najboljoj formi, stoga sam siguran da će se i nas nešto pitati', kazao je trener Šibenika Mario Rosas.

  • +11
Šibenik - Istra 1961, 7. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

Dinamu bi ova utakmica trebala poslužiti i kao pripremna za ono što Modre čeka u četvrtak, to jest kada im u goste, u sklopu Europske lige, u goste dolazi West Ham United. No, trener Krznar uvjerava kako ne razmišlja toliko daleko.

'Šibenik nam je prošle sezone donio dosta problema. Jednom su nas iznenađujuće pobijedili na Maksimiru, uzeli su nam i dva boda s neodlučenim rezultatom u Šibeniku. Dosta su igrača promijenili, ali ono što vidimo od Šibenika u ovoj sezoni je dobro. Radi se o kompaktnoj momčadi, brzinski vrlo raspoloženoj, ima iznimno dobru kontru, finu fazu napada. Šibenik je za svaki respekt. Utakmici pristupamo vrlo ozbiljno, neće nam biti lako, morat ćemo ponuditi naš trenutačni maksimum da bismo izašli kao pobjednici'.

Dinamo će krenuti s momčadi koja bi trebala igrati i protiv Engleza. Navodno se razmišlja o formaciji 3-4-2-1

'Ne smijemo upasti u zamku razmišljanja o West Hamu. Totalna koncentracija je samo na Šibeniku. U subotu će biti svega dvije-tri izmjene u odnosu na sastav koji će istrčati protiv Engleza. Kroz ovu utakmicu se želimo uigrati za ono što nas čeka na otvaranju Europske lige, tako da neće biti velikih rotacija', zaključio je Krznar.

  • +14
Osijek - Dinamo, 7. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

RIJEKA - SLAVEN BELUPO (19.05, Arenasport 3, MAXtv)

Nakon dvotjedne pauze zbog obaveza reprezentacije, bijeli se vraćaju nastupima u prvenstvu.

'Sigurno da nam je dobro došla pauza nakon intenzivnog perioda i puno utakmica, Odigrali smo dvije pripremne utakmice, svi igrači koji su bili na raspolaganju su dobili minutažu. Odigrali smo dvije dobre utakmice i na kvalitetan način odradili smo prvi dio mini ciklusa priprema. U drugom tjednu stanke više smo radili na taktičkom dijelu, ekipa se okupljala jer je nekoliko igrača bilo odsutno zbog reprezentacije. Spremni dočekujemo Slaven Belupo', rekao je Goran Tomić, trener Rijeke, u najavi utakmice protiv Slaven Belupa.

Slaven Belupo je u osam utakmica ubilježio jednu pobjedu i to protiv Dinama na Maksimiru, dok je vrijedan bod osvojio i na gostovanju u Gradskom vrtu.

  • +13
NK Hajduk - NK Rijeka, HT Prva liga, 29.8.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'To samo govori da igraju bolje protiv favorita. Čvrsta su ekipa, promijenili su trenera, a to donosi neku novu energiju, a nama težu pripremu za utakmicu jer ne znamo kako će istrčati. Mi smo u dobrom naletu, bitno je da mi budemo u fokusu i pokažemo svoje kvalitete. Osim toga, doveli su nekoliko brzih igrača i moramo s te strane biti izrazito pametni. Nadamo se da ćemo osvojiti tri boda', zaključio je Tomić.

Kao što je već spomenuto, Slaven Belupo doživio je smjenu na trenerskoj klupi. Umjesto Dejana Klafurića, Farmaceute sada vodi Zoran Zekić. Doduše, upitno je hoće li smjeti sjediti na klupi već na Rujevici, jer mu još iz vremena dok je vodio Osijek 'visi' kazna zbog isključenja. No, bez obzira na sve, Zekić je pripremio momčad i najavio utakmicu.

'Prvenstveno želimo pokazati što smo radili u ova dva tjedna. Želimo biti hrabriji, okomitiji, discipliniraniji i da kad završi utakmica znamo da smo dali sve od sebe. Nakon tri godine vraćam se u HNL i na najvatreniji teren u ligi. Za mene je to izazov, ali svoje emocije moram potisnuti te biti na usluzi svojoj momčadi i dati joj potrebnu energiju', rekao je trener koprivničke momčadi.

  • +4
Slaven Belupo - Hrvatski dragovoljac, 7. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL