sve im objasnio

Modrić otkrio gdje želi zaključiti karijeru, ali i što misli o nedolasku Ronalda i Messija

04.12.2018 u 17:31

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić izjavio je u ponedjeljak nakon primanja Zlatne lopte, nagrade za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, da karijeru želi završiti u Real Madridu

'Ostale su mi još dvije godine (u klubu) te se nadam da ću ostati još koju duže. Pokazuju mi da sam im drag pa bih se volio umiroviti u Realu. Moja obitelj uživa ondje, pa i ja želim nastaviti uživati u tom velikom klubu', rekao je 33-godišnji Modrić španjolskim medijima nakon primanja nagrade.

>> Pogledajte kako je iskreno Luka Modrić reagirao kada je prvi put ugledao 'Zlatnu loptu'

On u Realu igra od ljeta 2012. godine, a ima ugovor do ljeta 2020. godine. U kolovozu je s klubom postigao načelni usmeni dogovor oko produženja ugovora, a zasad je nepoznato kada bi ga mogao potpisati i hoće li biti potpisan.

>> Ronaldo i Griezmann trebaju se 'pokriti po ušima', jer dobili su bodove koje nisu ni zaslužili

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Modrić je u ponedjeljak osvojio nagradu tjednika France Football, treće veliko međunarodno priznanje nakon što su ga prethodno krovne nogometne organizacije UEFA i FIFA proglasile najboljim igračem Europe i svijeta u 2018. godini.

'Teško je pronaći riječi da opišem kako se osjećam', rekao je.

'Jako sam zadovoljan i zahvalan svima što su prepoznali moj učinak. I Griezmann i Mbappé su mi čestitali. Suspregnuo sam suze. Bila je ovo posebna noć, a također je poseban osjećaj ući u grupu igrača koji su osvajali ovu nagradu', dodao je.

Atléticov napadač Antoine Griezmann je zauzeo treće mjesto, a PSG-ov strijelac Kylian Mbappé četvrto, te su obojica prisustvovala ceremoniji u Parizu. Juventusov napadač Cristiano Ronaldo, koji je završio na drugom mjestu, nije doputovao, kao što nije došao niti u Monaco i London ranije ove godine. Ondje je također bio ostao iza Modrića u dodjeli nagrada UEFA-e i FIFA-e. Na priredbu nije došao niti Barcelonin napadač Lionel Messi koji je zauzeo peto mjesto.

'Nisam ja taj koji bi trebao reći jesu li Ronaldo i Messi trebali biti ovdje. Naravno da bi mi bilo drago da su došli', rekao je Modrić.

Hrvatski vezni igrač ovoga mjeseca ima posljednji sportski izazov u 2018. godini. Krajem prosinca će s Realom pokušati obraniti naslov klupskog svjetskog prvaka. Prije godinu dana je bio proglašen najboljim igračem turnira.

'Želim još trofeja sa svojom ekipom, a prvi je svjetsko klupsko prvenstvo', istaknuo je.

Modrić je u svibnju s Realom treći put zaredom osvojio Ligu prvaka, a u srpnju je s Hrvatskom došao do finala Svjetskog prvenstva.

'Ovo mi je bila godina iz snova', zaključio je hrvatski nogometaš.