slučajna greška?

Ronaldo i Griezmann trebaju se 'pokriti ušima', jer dobili su bodove koje nisu ni zaslužili

04.12.2018 u 16:59

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije postao je prvi nogometaš koji je u istoj godini proglašen najboljim igračem svjetskog prvenstva, te najboljim igračem svijeta u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i France Footballa.

Modrić je u glasanju novinara pobijedio sa 753 boda, drugi je Portugalac Cristiano Ronaldo (476 bodova), a treći Francuz Antoine Griezmann (414 bodova).

Naravno, hrvatski kapetan, a i cjelokupna nogometna javnost, sretni su ovakvim izborom, dok su iz gubitničkog tabora, a prije svih od strane Cristiana Ronalda, koji se u dresu Reala nazabijao golova na Modrićeve asistencije - stizale otrovne strelice.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Na nesreću, ovo je svijet koji živi od korupcije, mafije i k... sina novca. Božja moć je veća od sve te truleži. Bog kasni, no ne zakaže', poručila je Ronaldova sestra Elma Aveiro na Instagramu gdje je objavila Ronaldovu fotografiju s ranije osvojenom Zlatnom loptom. 

Razočaran je bio i Antoine Griezmann, a njegova ljutnja evidentna je iz ovog protupitanja španjolskim novinarima.

'Što trebam napraviti da osvojim Zlatnu loptu? Dobro pitanje',

Međutim, kada bi Ronaldo i Griezmann znali da su njima u korist čak i lažirani neki glasovi, trebali bi se 'pokriti po ušima'.

Jer nakon što je France Football objavio kako su glasovi podijeljeni, javili su se novinari čiji su bodovi krivo pdoijeljeni. Između ostalih, i Lasana Liburd, novinar iz Trinidad i Tobaga.

'Moj izbor za igrača godine trebao bi biti rangiran ovako: Messi, Modrić, Ronaldo, Salah, Griezmann... Dosad sam također glasovao i nikakvih problema nije bilo. Ne znam što je pošlo po zlu. Ali imam zapis o mojem glasovanju', napisao je u svom prvom twittu novinar Liburd.

U raspravu su se uključili potom njegovi pratitelji, kojima je objasnio kako su njegove glasove krivo poredali, odnosno da su najviše bodova dali Griezmannu, pa Salahu, Ronaldu.. obrnuto od njegovih stvarnih glasova. A onda je dodao i ovo.

'Poslao sam -epoštu France Football i zamolio ih da to poprave. dao sam im i vremena. Vjerujem da je to samo ljudska pogreška. S time da imam dokaz kakav sam poredak poslao'.