KRITIKE MEDIJA

Modrić je protiv Borussije bio izgubljen i slab

07.11.2012 u 10:40

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida su se nekako provukli do boda u utakmici 4. kola skupine D Lige prvaka. U Madridu je Real odigrao s Borussijom iz Dortmunda 2:2, a mediji nisu blagonaklono ocijenili igru Luke Modrića

Bod je momčadi Josea Mourinha osigurao Mesut Özil golom u 89. minuti. Podsjetimo da su i u prvom domaćem ispitu ovogodišnje Lige prvaka igrači Reala do bodova došli u završnici, a tada je Cristiano Ronaldo u zadnjim trenucima ogleda pogodio za 3:2 protiv Manchester Cityja.

Na vrhu ljestvice je i dalje Borussia s osam bodova, dok Real ima jedan manje, a pogodovao mu je i rezultat drugog ogleda ove skupine u kojem su uz isti rezultat remi odigrali Manchester City i Ajax.

Hrvatski nogometaš Luka Modrić je počeo ogled protiv Borussije u paru s Xabijom Alonsom u veznom redu, ali ga je Mourinho zamijenio u 46. minuti Michaelom Essienom. Sukus onog što piše španjolski Goal.com nakon ovog ogleda kaže da je 'Modrić bio potpuno izgubljen'.

Taj izvor navodi da je bilo dosta minusa u igri Reala, ali ipak posebno podcrtava igru Modrića, Higuaina, Di Marije i Cristiana Ronalda. To su, piše se, bile slabe točke Reala.

'Možda je Modrić igrao slabo jer se ne razumije dovoljno dobro s Xabi Alonsom. Možda je bio slab jer se nije uklopio i shvatio Realovu koncepciju do kraja, a možda jednostavno ovo nije njegova pozicija', piše Goal.com i stavlja:

'Počeo je Modrić utakmicu kao vezni igrač, dopunjavajući se s Xabijem. No, ne znamo gdje je završio poluvrijeme? Potpuno se izgubio'.

Liga prvaka, Skupina D, 4. kolo
Real Madrid 2 2 Borussia Dortmund
Strijelci
0:1 M. Reus (28') 1:1 Pepe (34')
1:2 M. Götze (45') 2:2 M. Özil (89')
Sastavi
I. Casillas
Pepe
R. Varane
Á. Arbeloa (77' Kaká)
S. Ramos
O. Xabi Alonso
L. Modrić (45' M. Essien)
C. Ronaldo
Á. Di María
G. Higuaín (45' J. Maria Callejón)
M. Özil
R. Weidenfeller
M. Julian Hummels
N. Subotic
M. Schmelzer
L. Piszczek
S. Kehl
I. Gundogan (80' I. Perišić)
K. Großkreutz
M. Reus (74' S. Bender)
R. Lewandowski
M. Götze (90' M. Leitner)
Žuti kartoni
K. Großkreutz 57'
M. Julian Hummels 65'