'SPURSI' U ŠOPINGU

Modrić dobio novog trenera, stižu i atraktivna pojačanja

03.07.2012 u 12:57

Bionic
Reading

Budući da su pregovori s Realom gotovo došli do mrtve točke, Luka Modrić mogao bi još jednu sezonu provesti u dresu staroga kluba. Kako stvari stoje, izvjesno je da će dobiti neke nove, vrlo atraktivne suigrače

'Spursi' na Tribini!

Je li Villas-Boas pravi čovjek za Tottenham? Treba li pokušati privoljeti Modrića na ostanak? Što mislite o igračima koji su na listi želja 'spursa' i eventualnom odlasku Luke Modrića? Očekujemo vas na Tribini.hr.

Luku Modrića, ako ostane u Tottenhamu, od sljedeće sezone će voditi mlada trenerska senzacija Andre Villas-Boas. Nakon loše epizode na kormilu Chelseaja, Portugalac je tražio čvrsta jamstva kako bi momčad sagradio sukladno vlastitim idejama.

Naime, kako bi privolio na dolazak mladu trenersku zvijezdu Andrea Villas-Boasa, predsjednik  Tottenhama Daniel Levy odlučio je odriješiti kesu te odobrio iznos dostupan za dovođenje igrača na vrtoglavih 70 milijuna funti.

Izgleda da se u Tottenhamu planiraju pojačati na svim dijelovima terena, a mi smo izdvojili šest igrača čiji su pregovori s Tottenhamom navodno već u tijeku…

GOLMAN
Hugo Lloris, 25 (Lyon)
Po prvi put nakon 10 sezona Lyon se nije uspio kvalificirati u Ligu prvaka pa su sada prisiljeni prodati jednu od najvećih zvijezda momčadi. Kako je potražnja najveća za brojem jedan francuske reprezentacije, čini se kako će upravo Lloris otići s Gerlanda. Vratar je to koji spada u samu europsku elitu te je nekoliko klasa bolji od svih koji su dosad bili u kadru londonskih 'pijetlova'.

OBRANA
Jan Vertonghen, 25 (Ajax)
S njim se pregovaralo i tijekom zimskog prijelaznog roka, ali je Ajax, želeći osvojiti nizozemsku titulu, stopirao taj transfer. S novom financijskom injekcijom i ofenzivom, Tottenham bi trebao osigurati usluge ovog ljevonogog braniča, koji igrom podsjeća na Arsenalovog kapetana i suigrača iz reprezentacije Thomasa Vermaelena.


VEZNI RED
Gylfi Sigurdsson, 22 (Hoffenheim)
Svojim je igrama u dresu Swansea Cityja tijekom proljetnog dijela Premier lige pokazao talent o kojem se pričalo kada je dolazio u Hoffenheim, ali u Bundesligi nije dolazio do punog izražaja. Trebao bi donijeti širinu klupe, ono što je prošle godine Tottehamu nedostajalo da ostane u utrci za prvaka.


70 milijuna kao dokaz

Predsjednik Daniel Levy, kako bi pokazao koliko je ozbiljan po pitanju želje da Tottenham postane klub iz same kreme engleskog nogometa, odobrio je portugalskom treneru budžet od vrtoglavih 70 milijuna funti, ne računajući eventualni novac koji bi dobili prodajom Luke Modrića.

Ako se uzme u obzir da bi Modrić koštao 30-35 milijuna funti, ta cifra raste na ogromnih 100 milijuna funti.

Alan Dzagoev, 22 (CSKA Moskva)
Bitka je počela! Jedan od igrača koji je zbog briljancija na Euru 2012. sada u prvom planu na meti je mnogih europskih klubova, pa bi Tottenham mogao imati žestoku konkurenciju za njegov potpis. Moskovski CSKA tradicionalno teško prodaje igrače, pa bi, kad krene licitacija, visina odštete mogla biti stvarno vrtoglava.

NAPAD
Loic Remy, 25 (Marseille)
Brzonogi Francuz zbog ozljede je propustio netom završeni Euro, a već je nekoliko sezona jedna od perjanica Marseillea. Kako Francuzi ove godine neće vidjeti Ligu prvaka, njegova će cijena vjerojatno biti povoljnija nego što bi inače bila. Petnaestak milijuna eura moralo bi ovoga ljeta biti dovoljno.


Emmanuel Adebayor, 28 (Manchester City)
Igrač koji je prošle sezone, posebice u prvom dijelu , dobro igrao u dresu Tottenhama, došao bi trajno na White Hart Lane uz umjerenu odštetu od desetak milijuna funti. Problem ostaje njegova astronomska plaća koja probija Tottenhamov budžet, pa će Togoančev dolazak isključivo ovisiti o tom dijelu pregovora.