WTA CINCINNATI

Moćna Serena Williams, Roger Federer za povijest!

18.08.2014 u 09:09

Bionic
Reading

Prva tenisačica svijeta, Amerikanka Serena Williams pobjednica je velikog WTA turnira u Cincinnatiju dok je kod muških slavio 33-godišnji Švicarac Roger Federer

Serena Williams je pred svojim navijačima u Cincinnatiju vrlo brzo, nakon nešto više od sat vremena, u finalu nadigrala Srpkinju Anu Ivanović sa 6:4, 6:1.

Za 32-godišnju Williams ovo je peti naslov u 2014. godini, ukupno 62. u karijeri, ali prvi kojega je osvojila u Cincinnatiju, koji najboljim svjetskim igračicama i igračima služi kao posljednja provjera forme pred US Open.

Nakon ženskog finala na rasporedu je bilo muško finale. Švicarac Roger Federer slavio rezultatom 6:3, 1:6, 6:2 nakon sat i 45 minuta sjajnog tenisa protiv vrlo dobrog Španjolca Davida Ferera.

Federer, inače teći na ATP rang listi, osvojio je trijumfom u Cincinnatiju svoju jubilarnu 80. titulu u konkurenciji singlova te se još jednom upisao u povijesne teniske knjige (ovo mu je 22. osvojeni Masters!). Također treba reći kako je Federer usprkos slavlju na turniru iz serije Masters 1000 i i velikoj 'berbi bodova' i dalje ostaje daleko iza dvojice vodećih (Đoković i Nadal).

FINALE:

Serena Williams - Ana Ivanović 6:4, 6:1

Roger Federer - David Ferer 6:3, 1:6, 6:2