UFC 142 NA MAXTV-U

MMA spektakl u 'gradu karnevala'

09.01.2012 u 14:39

Bionic
Reading

Samo nekoliko mjeseci nakon i više nego uspješnog turnira u Rio de Janeiru, američka promocija se odlučila vratiti u brazilski velegrad. UFC 142 će 15. siječnja ponuditi nekoliko spektakularnih borbi koje ćete i ovaj put moći ekskluzivno pratiti na Fight Channel PPV-u (kanal 25, MaxTV)

Program će predvoditi meč za titulu u pero kategoriji između domaće zvijezde Josea Alda i američkog izazivača Chada Mendesa. Ipak, čini se da će najviše zanimanja izazvati dvoboj u srednjoj diviziji između bivšeg prvaka Vitora Belforta i Anthonyja Johnsona koji se za ovu priliku preselio u težinsku kategoriju više.

Samo jedan poraz u 21 dvoboju dovoljno govori o kakvom se borcu radi kada govorimo o Jose Aldu. Ipak, ovaj mladi Brazilc nas je u prošlosti razmazio spektakularnim završecima svojih protivnika stoga je u posljednja dva malo manje atraktivna nastupa (obrane naslova protiv Hominicka i Floriana) ostao dužan vjernim i mnogobrojnim fanovima. Uopće ne sumnjamo da će se pokušati iskupiti pred vlastitom publikom u Riju kada i treći put u devet mjeseci stavi svoj pojas prvaka 'na kocku' protiv za sada neporaženog Amerikanca Chada Mendesa (11-0). Koliko ovaj hrvač može napraviti protiv jednog od najboljih boraca na planeti u ovom trenutku saznat ćemo u posljednjem i glavnom meču UFC-a 142.

Kao uvod će poslužiti vjerojatno najiščekivanija borba cijele priredbe; ona između bivšeg UFC prvaka Vitora Belforta i donedavnog top velteraša Anthonyja Johnsona. Tamnoputi Amerikanac poznat je po skidanju gotovo nerealne težine uoči svakog nastupa, pa je borba protiv Belforta možda i smijerinca za nastavak njegove karijere u srednjoj diviziji. Belfort je nakon teškog poraza od Andersona Silve u borbi na titulu, kada je nokautiran spektakularnim front kickom, sve svoje frustracije vrlo uspješno ispucao na Japancu Yohsihiru Akiyami. Nova pobjeda protiv top borca kao što je Johnson vinut će ga ponovno na sam vrh ljestvice UFC-ovih boraca srednje kategorije. Johnson će, s druge strane, tražiti iznenađenje na 'neprijateljskom' terenu u Riju koje bi ga već u prvom nastupu do 84 kilograma katapultiralo među kandidate za izazivačku poziciju. Mnogi predviđaju da ovaj susret neće otići do druge runde, stoga dobro otvorite oči i načulite sva ostala osjetila kada Belfort i Johnson uđu u kavez.

Nakon što je uspješno nastupio na UFC-u 134 u Rio de Janeiru, problematični Brazilac poznat po mnogim skandalima koje se vežu uz njegovo ime, Rousimar Pahlaraes, još će jednom okušati sreću u pred domaćom publikom. Protivnik će mu biti Amerikanac Mike Massenzio koji je u travnju prošle godine u posljednji trenutak zamijenio našeg Igora Pokrajca u dvoboju s Krysztofom Sosyznskim. Nitko mu nije zamjerio poraz od 10-ak kilograma težeg Kanađanina, a kada je na UFC-u 136 svladao Stevea Cantwella, čelnici američke promocije shvatili su da definitivno nisu pogriješili što su još jednom dali priliku ovom majstoru partera. Dvoboj dva crna BJJ pojasa bit će još jedna poslastica priredbe u brazilskom velegradu.

I Erik Silva je, baš kao i njegov sunarodnjak Palharaes, nastupio u kolovozu na povratničkom eventu američke promocije u Riju. Ovaj bivši prvak Jungle Fight organizacije tada se UFC publici predstavio spektakularnim nokautom Luisa Ramosa u samo nekoliko sekundi prve runde. Iako mu je u drugom nastupu trebao biti suprotstavljen Siyar Bahadurzada, ozljeda je prisilila ovog Afganistanca na odustajanje, a Silvi je određen novi protivnik – iskusni, ali malo poznati sunarodnjak Carolo Prater koji će narednog vikenda debitirati u UFC-u.

U posljednjem meču glavnog dijela programa vidjet ćemo još jednog Brazilca, ali i još jednog neporaženog MMA majstora – Edsona Barbozu. Nakon sjajne karijere u kick boksu, 'Phenomenon' je odlučio sreću okušati i s manjim rukavicama, a za sada se ta odluka pokazala i više nego pametnom. Devet pobjeda u isto toliko nastupa pokazuju da se radi o vrhunskom talentu pred kojim je vrlo svijetla budućnosti. Njegov pobjednički niz pokušat će zaustaviti Englez Terry Etim. Ovaj UFC veteran u američkoj promociji kruh zarađuje već pune četiri godine (od UFC-a 70). Šest pobjeda i samo tri poraza (5-1 u zadnjih šest mečeva) dovoljno govore da to čini vrlo uspješno. Pobjeda protiv Barboze bila bi još jedna velika stepenica prema vrhu lake divizije.

Ekskluzivan prijenos počinje u noći sa subote na nedjelju, 15. siječnja u 04:00h. Fight Channel PPV vam kao i obično nudi minimalno tri sata vrhunske UFC zabave!

UFC 142

Glavne borbe (Fight Channel PPV):
Jose Aldo vs. Chad Mendes
Vitor Belfort vs. Anthony Johnson
Rousimar Palhares vs. Mike Massenzio
Erick Silva vs. Carlo Prater
Edson Barboza vs. Terry Etim

Uvodne borbe:
Thiago Tavares vs. Sam Stout
Ednaldo Oliveira vs. Gabriel Gonzaga
Michihiro Omigawa vs. Yuri Alcantara
Mike Pyle vs. Ricardo Funch
Fabio Maldonado vs. Caio Magalhaes
Felipe Arantes vs. Antonio Carvalho