AVANTURA ŽIVOTA

Mladi Siščani naučili Sjevernokorejance novu foru

21.08.2015 u 17:04

Bionic
Reading

Stariji pioniri sisačke Segeste uživaju u gostoprimstvu domaćina u Sjevernoj Koreji gdje će odigrati i prijateljski turnir s vršnjacima iz šest zemalja

Segesta je prihvatila poziv na putovanje u ovu zatvorenu zemlju dalekog istoka i - nisu požalili. Roditelje i javnost putem društvenih mreža redovno obavještavaju da se domaćini trude uljepšati im ovaj egzotični izlet, te da su napetosti na granici s Južnom Korejom medijski prenapuhane.

U Kinu su došli prošlog petka, te se dan kasnije prebacili u Pyongyang gdje su već sasvim aklimatizirani i spremni za prvu utakmicu turnira protiv South Kangwondoa. Odigrali su i jednu pripremnu utakmicu, te svladali domaćine (bili su uvjerljivo viši :) u košarci, razgledavaju grad i čekaju nastupe u kojima će predstavljati hrvatski nogomet.

Večer uoči otvaranja za sve sudionike turnira priređena je večera s čak 18 slijedova hrane, svi su pljeskali na kraju govora u kojemu nitko nije razumio niti riječi i sklapali nova prijateljstva s vršnjacima s drugog dijela svijeta.


'Uspjeli smo se svi najesti i super smo se zabavili, jer su se djeca konstantno za vrijeme vecere međusobno družila, slikala i uživala. Ispalo je simpatično jer smo spontano pokrenuli seriju grupnih, sportskih pozdrava ekipa. Naši su prvi uzviknuli 'iznad svih Hrvatska', a onda su i ostale ekipe počele jedna za drugom izvikivati i svoje pozdrave. Mi odrasli smo morali više puta nazdravljati s organizatorima, što nam naravno nije teško palo,' šalju organizatori puta putem facebooka poruku Sisak uz posebnu napomenu roditeljima.

'Budite ponosni na ponašanje vaše djece! Odgovorni su i ozbiljni ljudi! Za svaku pohvalu!'

Dragi nasi, danasnji dan izgledao je ovako: jutro nam je nakon dorucka bilo slobodno, pa su se djeca malo druzila po...

Posted by HNK Segesta Sisak on Thursday, August 20, 2015