BRAVO!

Mladi 'kockasti' i s devet igrača sredili Španjolce

21.03.2013 u 20:01

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina starosti na najbolji je mogući način otvorila Elitnu rundu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje će se se u svibnju ove godine održati u Slovačkoj...

Mladi 'Vatreni' slavili su protiv maloljetnih nogometaša Španjolske na Gradskom stadionu u Sinju s 3:2. U utakmici koja se igra dva puta po 40 minuta nije se dogodilo 'ništa' zanimljivo u prvom dijelu, ali su se igrači u potpunosti iskupili u nastavku.

Povela je Hrvatska preko Petra Mamića u 45. minuti, koji se najbolje snašao nakon ubacivanja iz kuta od strane kapetana Josipa Bašića. Upravo je Bašić tri minute nakon prvog pogotka svoju dobru igru okrunio povećanjem vodstva naše reprezentacije.

No, samo minutu kasnije Ivan Šunjić zarađuje drugi žuti karton i mora napustiti travnjak. Mario Gonzalez koristiti tu situaciju sedam minuta kasnije i smanjuje na 2:1. Međutim, naši se hrabro brane i u 67. preko Frana Brodića dolaze ponovno do dva gola prednosti. Za pogodak mu je asistirao Dinamov dijamant Alen Halilović.

Pet minuta prije isteka 80. minute utakmice Ante Roguljić dobiva svoj drugi žuti karton, te mora prijevremeno napustiti travnjak, a Španjolska u tom trenutku ima čak dva igrača više na terenu. Adama Traore zabija za 2:3 četiri minute kasnije, no do kraja mlada 'furija' do boda nije mogla.

Španjolska je do kraja susreta uspjela smanjiti zaostatak u crvenim kartonima kada je u drugoj minuti sudačkog dodatka kapetan Rodrigo Tarin zaradio izravni crveni zbog starta na vrataru Mariću.

Hrvatska je posljednju rundu kvalifikacija za Euro otvorila na najbolji mogući način. No, vjerojatno ključna utakmica igra se za dva dana, u Dugopolju, protiv Francuske, koja je u drugom susretu s visokih 4-1 pobijedila Belgiju. Ukoliko naši pobijede, a Španjolska slavi protiv Belgije, Hrvatska će u svibnju igrati na Euru do 17 godina.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo do 17 godina, Elitna runda, skupina 1, Hrvatska:

Hrvatska - Španjolska 3-2 (Mamić 45, Bašić 48, Brodić 67 / Gonzalez 56, Traore 79)
Francuska - Belgija 4-1
Redoslijed: 1. Francuska 3, 2. Hrvatska 3, 3. Španjolska 0, 4. Belgija 0