METEORSKI USPON

Mladi hrvatski talent, koji je privukao pozornost najvećih europskih velikana, danas bi se mogao upisati u povijest Lige prvaka

20.10.2021 u 06:13

Bionic
Reading

Mladi hrvatski napadač Roko Šimić, koji je 'eksplodirao' početkom ove sezone, vraćen je iz Red Bullove razvojne momčadi drugoligaša Lieferinga u prvu momčad RB Salzburga, za koju bi uskoro mogao debitirati

Šimić je došao u RB Salzburg ovog ljeta iz Lokomotive te je poslan u Liefering, u čijem je dresu zabio sedam golova u 10 nastupa, dok je za mladu hrvatsku reprezentaciju u četiri utakmice zabio - pet.

Sin bivše legende Vatrenih Darija Šimića, kojemu se prilika otvorila ozljedom mladog slovenskog talenta Benjamima Šeška, mogao bi debitirati za RB Salzburg već u srijedu, kad njegova momčad igra dvoboj Lige prvaka s Wolfsburgom (18.45), a još ako zabije upisat će se u povijest elitnog natjecanja.

Inače, mladi talent nedavno je potpisao novi ugovor s Red Bull Salzburgom do ljeta 2025. godine. A sve to samo četiri mjeseca nakon što je došao u Salzburg u rekordnom transferu iz Lokomotive!

'Roko je bio sjajan otkad je stigao ovdje. Siguran sam da su ovo samo prvi koraci njegova razvoja. Osim talenta ima jako dobar mentalitet. Radujemo se budućnosti', rekao je prije tjedan dana sportski direktor Red Bull Salzburga Christoph Freund.

  • +3
RB Salzburg - Lille, 2. kolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: Philipp Guelland

Meteorski uspon hrvatskog napadača zamijetili su drugi europski velikani pa se naš nogometaš našao na radaru Reala i Milana, a strani mediji uspoređuju ga s Marijem Mandžukićem.

'Najviše na svijetu volim pomagati momčadi, a nevjerojatan je osjećaj zabijati golove. Sretan sam što me se uspoređuje s Inzaghijem i Mandžukićem, no dug je put do njihovih karijera. Još moram puno raditi da bih došao do toga. Naravno da mi je drago čuti takve stvari. Nadam se da ću uspjeti ići tim stazama', kazao je nedavno Roko Šimić za službene stranice HNS-a i skromno dodao:

'Moram se dokazivati iz dana u dan, tek sam na početku. Dajem sve od sebe na svakom treningu i u svakoj utakmici.'