SP U HRVATSKOJ

Mladi hrvatski rukometaši gaze sve redom, razbijeni i Portugalci

05.08.2023 u 22:03

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija do 19 godina u subotu je u varaždinskoj Areni ostvarila i treću uvjerljivu pobjedu u prvoj fazi natjecanja na Svjetskom prvenstvu, a natjecanje u skupini A zaključila je svladavši Portugal s 38-27 (19-12)

U prva dva nastupa izabranici Kreše Ivankovića slavili su s 42-19 protiv Alžira te s 54-18 protiv Ruande.

Strijelce Hrvatske protiv Portugalaca predvodili su Aleksandar Čaprić i Vito Glivetić sa po osam pogodaka svaki. Po četiri gola postigli su Marko Bajan i Karlo Jurić.

Tiago Sousa je sa sedam pogodaka bio najbolji strijelac portugalske reprezentacije.

I Hrvatska i Portugal će nastaviti natjecanje za odličja na ovom Svjetskom prvenstvu koje se odigrava u Hrvatskoj, čineći novu skupinu u glavnoj rundi s reprezentacijama Mađarske i Slovenije. U prednosti će biti Hrvatska i Mađarska, koje u sljedeću fazu prenose po dva boda zahvaljujući subotnjim pobjedama.

U nedjelju je dan odmora, a hrvatski rukometaši će ponovno na terenu varaždinske Arene biti u ponedjeljak (19.30 sati), kad će im suparnici biti vršnjaci iz Slovenije. Pobjeda u tom dvoboju bi hrvatskim juniorima jamčila nastup u četvrtfinalu, bez obzira na ishod dvoboja s Mađarskom, koji je na rasporedu u utorak (19.30 sati), u posljednjem kolu druge faze.

Četvrtfinalni mečevi su na rasporedu u četvrtak (10.8.), polufinala u petak (11.8.), a utakmice za odličja u nedjelju (13.8.). Svi dvoboji nokaut faze bit će odigrani u Varaždinu.