NA METI DIVOVA

Mladi Hrvat hit u ljetnom prijelaznom roku; u igru se uključio još jedan bivši prvak Europe

26.06.2019 u 09:19

Bionic
Reading

U ljetnom prijelaznom roku od hrvatskih nogometaša hit bi trebao biti mladi napadač Josip Brekalo koji je pozornost privukao igrama na Euru U-21

Hrvatska U-21 nije se proslavila na Euru. Umjesto prolaska u polufinale i plasmana na Olimpijske igre naša mlada nacionalna vrsta završila je na zadnjem mjestu u skupini s dva poraza i jednim remijem.

Jedini osvojeni bod došao je u ludoj utakmici s Englezima u kojoj smo tri puta stizali minus te je na kraju završilo 3:3. Najbolji pojedinac u redovima mladih Vatrenih bio je Josip Brekalo koji je zabio dva pogotka.

Bivši ofenzivac zagrebačkog Dinama, koji je sreću u inozemstvu potražio u srpnju 2016. kada je otišao u Wolfsburg, svojom izvedbom privukao je interes poznatih europskih klubova.

I prije se pisalo i govorilo o nogometnim sposobnostima Brekala, a sada su se to uvjerili u Milanu i Benfici. Prema pisanju Sportskih novosti ta dva bivša europska prvaka voljela bi ga vidjeti u svojim redovima. Prvo se saznalo za interes Portugalaca, a sada i za posrnulog talijanskog velikana.

  • +3
Hrvatska - Engleska, Euro U-21, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Tek će se vidjeti koliko su spremni platiti, jer je Brekalo vezan uz Wolfsburg do ljeta 2023., tržišna vrijednost mu je 10 milijuna eura, a toliko ga je bundesligaš i platio maksimirskom klubu. No nekako sumnjamo da bi i taj iznos te povrat novca zadovoljio njemačke apetite. U njemačkim medijima se spominje puno više - 15 milijuna eura.