NAJSRETNIJA POBJEDNICA

Mlada prvakinja svijeta u Zagrebu pronašla stari sjaj

09.09.2015 u 10:18

Bionic
Reading

Hanžek je tradicionalno iznjedrio više atletskik heroja u lijepoj zagrebačkoj večeri, ali jedna sasvim neočekivana zablistala je zaboravljenim sjajem

Na ženskoj utrci 100 metara s preponama fokus domaćih navijača bio je na Andreji Ivančević. Hrvatska rekorderka  još se jednom 'spustila' ispod 13 sekundi i tpopela se na treće mjesto postolja. Velika stvar obzirom da su u konkurenciji bile nedavno srebrna sa SP-a Njemica Roleder, brončana Talay, sjajna Britanka Porter, Amerikanka Jones... No, pobjednica je došla iz drugog plana, iz 'vanjske' staze.

Njom je trčala Norvežanka Isabelle Pedersen. Nekada je kao juniorka dva puta bila svjetskom prvakinjom, a prošlog ljeta se odlučila na suštinske promjene. Zahvalila je starom treneru i s novim promijjenila logiku.

'Odlučila sam zaboraviti sve loše što se događalo i s fokusom su mi se vratili i rezultati. Potpuno novi list, i ovo je prekrasan novi start u mojoj karijeri,' kaže uvjerljivo najrazdraganija pobjednica večeri koja je s 12.86 izjednačila svoju najbržu utrku karijere.


'Na SP-u sam bila deveta. Da sam trčala u bilo kojoj od preostale dvije polufinalne utrke ušla bih u finale. Cijela nova logika našla mi se na velikom testu, no sada sam pokazala sebi da sam na dobrom putu. Forma mi je, barem sam mislila, u blagom padu pa mi je ovo uz juniorska zlata jedna od najdražih utrka,' kaže djevojka rođena prije 23 godine koja ima puno vremena za vratiti pobjedničke navike iz mlađih dana.