ponovno zajedno

Mislav Oršić i Bruno Petković odlaze u Tursku; Nenad Bjelica već je krenuo u akciju

04.05.2023 u 12:48

Bionic
Reading

Nenad Bjelica započeo je slagati momčad Trabzonspora za sljedeću sezonu, a u redovima posrnulog turskog velikana ponovno bi zajedno mogao zaigrati ubojiti dvojac iz Dinama - Bruno Petković i Mislav Oršić

Nenad Bjelica (51) je prije samo dva tjedna preuzeo Trabzonspor te će do kraja sezone pokušati spasiti što se spasiti može. No, velikan je u teškoj situaciji i Bjelica se u ovim trenucima fokusira na selekciju igrača i izgradnju momčadi za sljedeću sezonu.

Iako za sada nije poznato koliko će uopće novca imati za pojačanja u ljetnom prijelaznom roku, Bjelica je čelnim ljudima kluba jasno dao do znanja da su mu neki igrači prioritet.

Turski mediji tako javljaju kako će Bjelica u Trabzonu pokušati spojiti ubojiti napadački dvojac s kojim je Dinamo 'harao' u Europskoj ligi. Da, Bjelica je prvo krenuo po Mislava Oršića koji igrački 'trune' u Southamptonu te će na kraju sezone - kad 'sveci' i službeno ispadnu iz Premiershipa - moći potražiti novi klub.

Nagađalo se da bi se Oršić mogao vratiti u Dinamo, ali Bjelica je Southamptonu spreman platiti četiri ili pet milijuna eura odštete kako bi oko njega gradio momčad za sljedeću sezonu. Navodno je Trabzonspor, prema pisanju turskih medija, već poslao službenu ponudu Southamptonu.

Druga velika želja Nenada Bjelice je - Bruno Petković (28)! Napadač Dinama i hrvatske reprezentacije imao je zanimljivih ponuda i ranije, no odlučio se na ostanak u Maksimiru. Ugovor s 'modrima' mu završava u lipnju 2024. godine i sad je idealna prilika za transfer. Bjelica jako dobro zna sve Petkovićeve prednosti i mane, baš je pod njegovim vodstvom Petko igrao najbolji nogomet i sigurno je da bi volio ponovno surađivati s njim.

Prema Transfermarktu Petković vrijedi šest milijuna eura, ali malo je vjerojatno da bi ga Dinamo pustio za manje od 10 milijuna eura odštete. Ove zime je Galatasaray bio zainteresiran, ali čini se kako ih je odbila prevelika odšteta. Sad je samo pitanje može li Bjelica 'smekšati' vladajuću garnituru na Maksimiru koja ionako ovog ljeta planira veliku rekonstrukciju momčadi.