NAPUSTIO ELF

Miroslav Klose odlučio; više neće igrati za Njemačku!

11.08.2014 u 15:09

Bionic
Reading

Legendarni napadač njemačke nogometne reprezentacije Miroslav Klose na nedavno odigranom SP-u u Brazilu ispisao je povijest, a nakon što se dobro odmorio objavio je kako više neće igrati za reprezentaciju

Podsjetimo, kada je u polufinalu protiv Brazila postigao gol postao je najbolji strijelac u povijesti Svjetskih prvenstava s ukupno 16 pogodaka.

S ukupno 16 golova Klose je iza sebe ostavio neponovljivog Brazilca Ronalda (15) o kojem je uvijek govorio u superlativima.

'Prema mom mišljenju, Ronaldo je bio najkompletniji nogometaš ikada!' između ostalog je kazao napadač rimskog Lazija Klose o Brazilcu.

Vijest kako je 36-godišnji Klose odlučio reći 'zbogom elfu' nekako se očekivala, a napadač bolji scenarij od brazilskog nije mogao zamisliti. Stigao je na prvo mjesto vječne ljestvice i okitio se titulom Prvaka svijeta.

'Osvajanje titule Prvaka svijeta je ostvarenje svih mojih snova. Proveo sam nezaboravno vrijeme u nacionalnoj vrsti i nisam mogao izabrati bolji trenutak za ovu odluku', rekao je Klose.

'Momčadski uspjeh uvijek mi je bio na prvom mjestu, a na koncu smo postigli ono što smo zacrtali (pobjednici SP-a)', dodao je Klose, inače najbolji strijelac reprezentacije u povijesti (71 gol).

Klose je za Njemačku skupio 137 nastupa (postigao je 71 gol), a više od njega samo ima veliki Lothar Matthaus (150 nastupa).

Inače, treba reći kako je Klose zabio svojih 16 golova. Idemo redom:

Klose je u svom debitantskom nastupu na SP-u 2002. postigao 'hat-trick', a sva je tri svoja gola u 8:0 pobjedi protiv Saudijske Arabije postigao glavom. To SP 2002. Klose je zaključio s pet pogodaka, svih pet glavom, a Njemačka je stigla do finala.

Četiri godine potom, na SP-u 2006. kojemu je Njemačka bila domaćin, Klose je ponovno postigao pet golova, a to mu je bilo dovoljno da ponese naslov najboljeg strijelca natjecanja. No Njemačka je zaustavljena u polufinalu i na kraju zauzela treće mjesto.

Na SP-u u Južnoafričkoj Republici 2010. godine Njemačka je opet bila treća, a Klose je postigao četiri pogotka. Na SP-u u Brazilu Klose ja zabio golove Gani te u polufinalu Brazilu u povijesnoj pobjedi 7:1 zaustavivši se na brojci 16.

" frameborder="0" allowfullscreen>