PALA ZABRANA REGISTRACIJE

Miro Bilan Zadranima oprostio dug

04.09.2013 u 15:40

Bionic
Reading

Miro Bilan je u potpunosti oprostio dug KK Zadar, vijest je koju je za tportal potvrdio direktor kluba s Višnjika Boris Skroće

'Istina je. Miro je oprostio cijeli dug klubu što znači da možemo započeti s registracijom igrača za novu sezonu, a na rosteru ih je sve više i više. Bitno je naglasiti kako Bilan nije bio taj koji je blokirao klub, već se radilo o staroj presudi koju je FIBA donijela u njegovu korist 2012. godine. Mirovim oprostom duga ta zabrana nestaje. Zahvaljujem Miru na korektnom postupanju', kazao je direktor kluba Boris Skroće.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o svoti od oko 200 tisuća kuna. Osim velike uštede za Zadrane je važna i činjenica da je oprostom duga 'srušena' zabrana registracije novih igrača nametnuta od FIBA-e.

Podsjetimo, jutros je KK Zadar objavio informaciju da je prikupljeno potrebnih 53% potpisa kako bi se i službeno finalizirao postupak predstečajne nagodbe. Dodamo li tome podatak da je postignut dogovor s ABA ligom o načinu vraćanja duga za prošlosezonsku pozivnicu može se zaključiti kako su uvjeti rada konačno normalizirani.


'To stoji, ali opuštanja nema. Ponovno sam na putu za Zagreb, imam nove susrete s vjerovnicima i nadam se još boljim rezultatima', rekao je Skroće.

Također je potvrdio kako je nakon Ive Ivanova, Marka Ramljaka i Ivana Batura još jedan igrač službeno produžio suradnju s klubom. U pitanju je razigravač Toni Prostran.

Sljedeći izazov za vodstvo kluba je vraćanje duga igračima s kraja prošle sezone, a riječ je uglavnom o dvije plaće, kao i osiguravanje financija za sljedeću.