aba liga

Minimalan poraz Cibone; imali su oslabljeni 'cibosi' u gostima kod Mornara šut za produžetak, ali...

20.01.2023 u 23:20

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone poraženi su na gostovanju u Baru kod Mornara 83:81 u dvoboju 16. kola regionalne ABA lige

Oslabljena Cibona, koja nije mogla računati na bolesne Lovru Mazalina i Filipa Bundovića, imala je već u prvoj četvrtini dvoznamenkasti zaostatak, a domaći su u 16. minuti još uvijek imali 13 koševa prednosti (36:23). Do kraja prvog poluvremena Cibona je došla na samo šest koševa minusa (42:36).

Mornar je u trećoj četvrtini opet pobjegao na 11 razlike (58:47), da bi se Sesarova momčad vratila u posljednjoj četvrtini te u zadnju minutu ušla rezultatski izjednačena (78:78).

U tim je trenucima Daron Russell bio prevaga na strani Mornara, pogodivši prvo polaganje uz dodatno slobodno bacanje, a potom i dva bacanja za tri razlike (83:80) na 11 sekundi do kraja. Cibona je došla u priliku izboriti produžetak, ali je Majcunić promašio tricu.

Potom je Jones na drugoj strani promašio oba bacanja, da bi u zadnjoj sekundi Ivan Perasović pogodio jedno bacanje, namjerno promašio drugo, sam skočio na odbijenu loptu i umalo zabio za produžetak.

Perasović je s 12 koševa, devet skokova i četiri asistencije bio najkorisniji igrač Cibone, a Aleksandar Aranitović je s 22 koša bio najbolji strijelac hrvatskog prvaka. Marko Baković je ubacio 14 koševa.

Marko Pecarski je s 18 koševa i 12 skokova bio najbolji kod domaćina za koje je hrvatski centar Antonio Vranković ubacio 17 koševa uz devet skokova. Gregor Glas je postigao 17, a Russell 15 koševa za Mornar.