EP U SLOVAČKOJ

Mini 'vatreni' remizirali i s Rusima; SP sve dalje

08.05.2013 u 15:45

Bionic
Reading

Hrvatska U-17 reprezentacija remizirala je i u drugoj utakmici europskog prvenstva u Slovačkoj. Gudeljevi klinci u srijedu su s Rusima odigrali 0:0

Nakon remija 0:0 s Italijom, Gudelj i njegovi klinci istovjetnim su rezultatom završili i dvoboj s Rusijom. No baš kao i u prvom kolu, naši igrači mogu žaliti za propuštenim šansama. Hrvatska je uputila više udaraca prema golu suparnika (12-8) i više unutar okvira (4-3), ali nije uspjela naplatiti bolju igru. Izabranici Ivana Gudelja dominirali su većim dijelom susreta. U prvom poluvremenu veliku je priliku propustio Bašić u 29. minuti. Pucao je, ali je udarac otišao kraj gola.

U drugom dijelu naši će sigurno pamtiti prilike Ante Roguljića iz 72., odnosno treće minute sudačke nadoknade. Iako se mora priznati da su Rusi u prvih 15-ak minuta drugog dijela bili konkretniji, a naše je spašavao Marić.

Utjeha našima je da su unatoč tome došli do boda, čime su zadržali izglede za plasman u polufinale koji će loviti u subotu protiv Ukrajine. Doduše, ovisno o rezultatu dvoboja između Italije i Ukrajine, znat će se kakvi su nam izgledi. Žele li naši na SP, na koje će se plasirati po tri prvoplasirane momčadi iz obje skupine, u zadnjem kolu moraju pobijediti Ukrajinu.