GRAD DIGAO KREDIT

Milijunska injekcija NK Varaždinu

14.09.2010 u 11:19

Bionic
Reading

Grad Varaždin uzet će kredit od osam milijuna kuna da bi NK Varaždin mogao podmiriti dug zaposlenicima i igračima

Kredit za pokrivanje duga zaposlenicima varaždinskog prvoligaša od tri i pol milijuna kuna te 4,3 milijuna kuna potraživanja igrača uzet će se na rok od deset godina. Otplaćivat će se novcem koji je u gradskom proračunu namijenjen za vrhunski sport. Prilikom privatizacije, kredit će biti pretvoren u vlasnički udio Grada Varaždina u NK Varaždinu, odlučili su većinom glasova gradski vijećnici želeći spasiti klub od tereta lošeg poslovanja minulih godina.

Naime, s osam milijuna kuna klub će doći na 'pozitivnu nulu', nakon čega se očekuje veći broj sponzora i donatora.

'Imamo sjajne sportske rezultate i velik potencijal mladih igrača, a s druge strane financijske blokade zbog kojih nije moguće ne samo podmirivati obveze prema zaposlenicima, nego i voditi svakodnevno poslovanje', rekao je na sjednici Gradskog vijeća Zlatko Horvat, zamjenik varaždinskog gradonačelnika i predsjednik NK Varaždin.

Zato što neredovito primaju plaće, a moraju platiti porez, igrači imaju posljedice.

'Zbog toga imaju različite zdravstvene tegobe, od grčeva u želucu do glavobolje i nervoze, a nakon utakmice na gostujućem terenu dobiju šnitu kruha i salamu te tako moraju izdržati sve do Varaždina', ustvrdio je vijećnik dr. sc. Darko Novosel, logoped koji je radio i kao klupski sportski psihoterapeut.