ITF OPATIJA

Mili Poljičak našao utjehu u Opatiji; s Lukom Mikrutom uzeo drugi naslov u dva tjedna

23.03.2024 u 18:44

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači Luka Mikrut i Mili Poljičak u subotnjem finalu parova na posljednjem turniru 52. izdanja Istarske rivijere u Opatiji pobijedili su Talijane Tommasa Compagnuccija i Luigija Sorrentina sa 6:4, 6:2 te osvojili drugi trofej u dva tjedna.

Mikrut je time došao do rijetkog pothvata, ostvarivši tenisku verziju 'hat-tricka', jer je osvojio sva tri turnira na ovogodišnjem izdanju najstarijeg hrvatskog profesionalnog teniskog natjecanja. U Poreču je slavio s Alenom Billom, a Rovinj i Opatiju je osvojio s Milijem Poljičkom, opravdavši na oba turnira status prvih nositelja.

'Prošle godine mi je falio taj naslov u Opatiji, sad sam s Milijem uspio. Nadam se da ćemo Mili i ja imati još puno titula ove godine, a i kasnije', rekao je Luka Mikrut.

Za Poljička je ovaj trofej došao kao 'melem na ranu', nakon što je u polufinalu pojedinačne konkurencije propustio veliku priliku za plasman u nedjeljno finale.

'Mislim da sam pokazao dobar tenis i u Rovinju i ovdje. Danas malo nesretan poraz, set i triput 'break', dvaput servis za meč, 5:4 u 'tie-breaku' i dva servisa... Nadam se da mogu nastaviti s dobrim predstavama, da ćemo Luka i ja ostvarivati dobre rezultate u parovima i još bolje u singlu', poručio je Mili Poljičak.

Dvojici 19-godišnjih Splićani ovo je četvrti zajednički naslov na ITF World Touru. Mili ih sada ima ukupno osam, a Luka devet. Mikrut je od tih devet trofeja, čak osam osvojio na hrvatskim turnirima. Ovo mu je peti naslov na Istarskoj rivijeri, na kojoj je prošle godine ostao jednu pobjedu daleko od osvajanja sva tri turnira.

Pobjednici su zaradili novih 15 ATP bodova i novčanu nagradu od 930 USD.

ITF M15 Opatija, parovi - finale

  • Luka Mikrut / Mili Poljičak (HRV/1) - Tommaso Compagnucci / Luigi Sorrentino (ITA/2) 6:4, 6:2