čekamo potvrdu glasina

Milanski Inter dogovorio sve s veznjakom Barcelone; hoće li to donijeti više sreće Ivanu Rakitiću?

29.12.2019 u 07:46

Bionic
Reading

Ako je suditi prema informacijama koje ovog vikenda stižu o igračima Barcelone, hrvatski veznjak Ivan Rakitić 'kupio' si je mir i barem u ovom prijelaznom roku neće slušati priče o svom mogućem odlasku iz katalonskog velikana

Prije nekoliko dana hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u intervjuu za Sportske novosti osobno je komentirao svoj status u Barceloni.

'Najvažnije mi je da uživam u nogometu i s radošću idem na trening, te da se najbolje pripremim za utakmicu. Na kraju trener odlučuje tko igra. Najvažnije pitanje je mogu li igrati u Barceloni. Ako mogu, to je najbolje mjesto za mene. Ovdje sam pet i pol godina i tu sam proživio najznačajnije dane, a uvjeren sam da je najbolje tek preda mnom'.

Naravno, nije Rakitić otkrio ništa novog, to ionako priča već mjesecima, otkako su krenule špekulacije kako bi mogao promijeniti sredinu. Doduše, s obzirom kako je na početku sezone bio češće na klupi nego na terenu, te su priče 'držale vodu'.

  • +31
Barcelona - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: ENRIC FONTCUBERTA

No, uporan kakav jest, ali i taktički potkovan, uvjerio je trenera Valverdea da njegov stil igre puno više paše Messiju nego njegovih zamjena. Međutim, u Barceloni je bilo previše veznih igrača, i vjerojatno se i trener navodio željama uprave kluba, a među igračima na kojima bi najviše zaradili bio je baš Ivan Rakitić.

Ipak, ovog vikenda, Barcelona je na posudbu u Betis poslala 21-godišnjeg veznjaka Carlesa Alenu. A tijekom kasnih sati subote stigla je i vijest kako je Čileanac Arturo Vidal dogovorio sve osobne uvjete s milanskim Interom.

Doduše, ta priča i nije neka novost, jer već ih se povezivalo tijekom ljetnih mjeseci. Ali kada je Vidal sudskim putem pokušao izvući koji koji milijun eura na konto premija, jasno je bilo da je ljubavi Čileanca i katalonskog kluba došao kraj.

To je svakako odlična vijest i za našeg Ivana Rakitića, koji bi sada trebao igrati još češće. Jer Ernesto Valverde sada će u formaciji 4-3-3 na sredini terena koristiti 'samo' Frenkija de Jonga, Sergija Busquetsa, Sergija Roberta, Arthura Mela i hrvatskog veznjaka, Rakitića. Dakle, konkurencija je za dva igrača manja.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…