Nova kombinacija

Milan svim silama želi zadržati Antu Rebića, a sada su skovali i plan po kojem će ga dobiti besplatno i tako prevariti slavni klub

25.08.2020 u 11:23

Bionic
Reading

Milan i Eintracht su osmislili plan kako izigrati Fiorentinu kojoj pripada 50 posto od idućeg transfera Ante Rebića

Ante Rebić je u Milan stigao prošlog ljeta iz Eintrachta iz Frankfurta na dvogodišnju posudbu, a u ugovor koji su potpisala dva kluba nije ugrađena otkupna klauzula pa sada talijanski velikan mora pregovarati s Nijemcima oko odštete za 26 godišnjeg hrvatskog napadača.

Iako nije krenuo posebno dobro, Rebić se, pogotovo nakon dolaska Zlatana Ibrahimovića, probudio i postao jedan od najboljih igrača Milana za koji je u 30 utakmica zabio 12 golova. Nakon odlične sezone nema više dvojbe želi li ga Milan ostaviti, već samo ostaje pitanje kako da to izvedu.

Talijanski Sky Sport piše da su se direktori Milana Paolo Maldini i Frederic Massara sastali s Rebićevim agentom i dogovorili sve što se tiče ugovora hrvatskog reprezentativca. Ostaje još dogovor s Eintrachtom oko visine odštete, ali i po tom pitanju u Milanu imaju plan, a prema jednoj verziji tog plana će Rebića dobiti potpuno besplatno.

Jedna opcija je da Milan u Eintrachtu ostavi Andrea Silvu koji je tamo na posudbi i Nijemcima doplati 10 milijuna eura za Rebića. Tu je sve čisto, ali ni Eintrachtu, ni Milanu se ne sviđa to što bi u tom slučaju morali 50 posto, odnosno pet milijuna eura, dati Fiorentini koja ima dogovoren taj postotak u ugovoru s njemačkim prvoligašem.

Druga je opcija da Fiorentinu jednostavno izigraju i izbace iz kombinacija i to novom posudbom. Milan i Eintracht bi mogli produžiti posudbe Silve i Rebića do 2022. godine kada i jednom i drugom igraču ističe ugovor i onda ih dovesti kao slobodne igrače. Fiorentina bi u tom slučaju ostala bez svojeg dijela. U svakom slučaju, izvjesno je da Rebić ostaje u Milanu još jako dugo.