MINIMALNO NA SAN SIRU

Milan slomio Napoli i napravio koračić prema polufinalu, ali u Napulju ga čeka pakao

Bionic
Reading

U prvoj utakmici četvrtfinala Milan je na San Siru pred 74.742 gledatelja pobijedio Napoli sa 1:0 golom Ismaela Bennacera (40)

Napoli je sjajno ušao u susret i gosti su u prvih 12 minuta imali tri sjajne prilike. Već u prvoj minuti je opasno zaprijetio Kviča Kvaratskhelija, ali je obrana klizećim startom blokirala njegov šut. U trećoj minuti pucao je Zambo Anguissa, ali je Mike Maignan izvadio loptu ispod grede. U 12. minuti sjajno je pucao i Piotr Zielinski sa više od 20 metara, ali je Maignan još jednom odlično reagirao.

Prvu opasnost pred vratima gostiju vidjeli smo u 25. minuti kada je Rafael Leao pobjegao suparničkoj obrani i pucao, ali pored desne stative. Nastavak poluvremena donio je daleko bolju igru 'Rossonera' koji su poveli u 40. minuti nakon brze kontre.

Brahim Diaz je povukao loptu uposlivši Leaa, koji je na drugoj strani pronašao Bennacera, a ovaj iz trka sjajno opalio i pogodio za vodstvo Milana. U posljednjim trenucima prvog dijela Milan je mogao i do drugog gola. Bennacer je izveo korner, a Simon Kjaer sjajno pucao glavom, no pogodio je okvir gola.

  • +4
Milan - Napoli, četvrtfinale Lige prvaka, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: Antonio Balasco / imago sportfotodienst / Profimedia

Napoli je u drugom poluvremenu krenuo s novom serijom napada pokušavši izjednačiti, međutim nije uspio. Gosti su od 74. minute igrali s igračem manje nakon što je Zambo Anguissa u svega pet minuta sakupio dva žuta kartona.

Najbolju priliku u nastavku Napoli je imao u 87. minuti, Giovanni Di Lorenzo je pucao, ali je Maignan fantastično obranio.

Ante Rebić je za domaći sastav igrao od 80. minute.

Uzvratni susret je 18. travnja u Napulju.