argentinac odradio trening

Messi se vratio, ali toj se vijesti više veseli trener Reala nego trener Barce?!

06.02.2019 u 06:54

Bionic
Reading

Kapetan Barcelone Leo Messi trenirao je u utorak, dan prije prvog polufinalnog dvoboja španjolskog Kupa kralja, u kojem će branitelj naslova u srijedu (Arenasport 3, 21:00) ugostiti Real Madrid na Nou Campu, što bi moglo značiti i da će Argentinac zaigrati u toj utakmici, unatoč ozljedi lista iz subotnjeg prvenstvenog dvoboja s Valencijom u kojem je postigao dva pogotka.

'Najvažnije je ono što vam igrač kaže, je li spreman ili nije. Bez obzira što pokažu liječničke pretrage, ako se igrač ne osjeća spremnim, morate ga izostaviti', izjavio je Barcelonin trener Ernesto Valverde na konferenciji za medije uoči 'El Clasica' koji ljubitelji nogometa u Hrvatskoj mogu pratiti na MAXtv-u ((Arenasport 3, 21:00)

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u

'S obzirom na to da je pred nama još mnogo utakmica, nisam sklon riskirati. Da sezona završava sutra, bilo bi drugačije. Kad postoji rizik od ozljede, igrači su pod 'ručnom kočnicom', a to ne želiš u utakmici kakva nas čeka u srijedu', zaključio je Valverde.

  • +3
Barcelona - Real Madrid, 10. kolo Primere, 2018/19. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MARTA PEREZ/EPA

Njegov suparnik, trener Reala Santiago Solari, rekao je kako bi volio da Messi bude u sastavu, ali da to neće utjecati na pripremu njegove momčad za ovaj dvoboj.

'Uvijek je dobro kad najbolji igrači igraju, ali bez obzira na to hoće li on igrati ili ne, mi ćemo se pripremati na isti način', izjavio je Solari.

Pogledajte večeras prvu utakmicu Kupa kralja Barcelona - Real Madrid u 21:00 na kanalu Arenasport 3. Pratite El Clasico i na MAXtv To Go ili putem PPV usluge

Tko zna, Solari je možda pod dojmom prvog ovosezonskog 'El Clasica' kojeg je Barcelona dobila 5:1, a u kojem nije bilo Lionela Messija, pa se nada da bi okršaj ovog puta, s Argentincem u sastavu mogao izgledati drugačije. S time da je momčad 'kraljeva' tada vodio Lopetegui.

Real u prvenstvu za Barcelonom zaostaje osam bodova, a Katalonci su posljednje četiri godine osvajali Kup kralja. 'Kraljevski klub' je posljednji put slavio u tom natjecanju 2014. godine, kad je u finalu nadigrao Barcelonu sa 2:1.

Očekuje se da će u početnoj postavi Barcelone biti Ivan Rakitić te da će s druge strane Realovu momčad predvoditi kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.