100 POSTO PREDVIDLJIVO

Messi najbolji igrač u Europi u izboru Uefe

25.08.2011 u 20:42

Bionic
Reading

Messija su odabrala 53 sporska novinara koja predstavljaju svaku zemlju članicu Uefe, a uz njega su u konkurenciji bili Xavi te Realov Cristiano Ronaldo. Argentinski reprezentativac prošle je godine u Ligi prvaka postigao 12 pogodaka

Napadač španjolskog i europskog prvaka Barcelone i argentinske reprezentacije Lionel Messi (24) prvi je dobitnik nagrade za najboljeg igrača u Europi u izboru UEFA-e za sezonu 2010/11., objavljeno je tijekom ždrijeba skupina Lige prvaka za ovu sezonu u Monte Carlu.

Messi je u izboru u kojem su sudjelovali novinari iz svih zemalja koje su članice UEFA-e uvjerljivo slavio sa 38 glasova ispred suigrača iz Barcelone, španjolskog reprezentativnog veznjaka Xavija Hernandeza, koji je dobio 11 glasova, i napadača Real Madrida i portugalske reprezentacije Cristiana Ronalda koji je dobio tri glasa.

Messi je prošle sezone ukupno postigao 53 pogotka od čega 12 u Ligi prvaka, te je tako treću godinu zaredom bio najbolji strijelac najjačeg klupskog natjecanja na svijetu.

'Želio bih zahvaliti svim koji su glasovali za mene. Sakupljam sve nagrade koje dobijem u svom domu i još uvijek imam mjesta za nove. Čast mi je biti ovako uspješan i odigrati najbolje kada je to najpotrebnije. Također, zahvaljujem se svojim suigračima koji su mi pomogli u osvajanju ove nagrade', rekao je Messi.

UEFA-ina nagrada za najboljeg igrača u Europi dodjeljuje se od ove godine kao zamjena za najboljeg klupskog igrača godine u izboru UEFA-e koja se dodjeljivala od 1998. do 2010. godine. Prošle godine tu je nagradu osvojio napadač Intera, Argentinac Diego Milito, dok je Messi bio dobitnikom 2009. godine.

Nagrada za najboljeg igrača u Europi u izboru UEFA-e utemeljena je na inicijativu predsjednika UEFA-e Michela Platinija s namjerom da se oživi duh stare nagrade za najboljeg europskog igrača godine, a u izboru se ocjenjuju nastupi igrača u svim natjecanjima u jednoj sezoni.

REZULTATI:
1. Lionel Messi (Argentina/Barcelona) 38 glasova
2. Xavi Hernandez (Španjolska/Barcelona) 11 glasova
3. Cristiano Ronaldo (Portugal/Real Madrid) 3 glasa