uzavrele strasti

Messi i Cavani nakon žestoke svađe na terenu dogovarali fizički 'obračun': Kad god želiš...

19.11.2019 u 17:05

Bionic
Reading

U prijateljskom susretu igranom u Tel Avivu južnoamerički nogometni velikani Argentina i Urugvaj odigrali su 2:2, a utakmicu je obilježio 'obračun' Lea Messija i Edinsona Cavanija

Urugvaj je dva puta vodio, no Argentina je oba puta uspjela izjednačiti. Strijelci za urugvajsku vrstu bili su Edison Cavani (34) i Luis Suarez (69), dok su za Argentinu zabili Sergio Aguero (63) i Leo Messi (90+2-11m).

Ogledi Argentine i Urugvaja poznati su kao 'Clasico del Rio de la Plata', a ovaj derbi najčešće je igrana utakmica u povijesti nogometa. Do sada su igrali 194 puta, Argentina je slavila 89, a Urugvaj 59, dok je 46 derbija završilo bez pobjendnika.

Prvi put igrali su u svibnju 1901. godine i bila je to prva nogometna utakmica na svijetu izvan Velike Britanije, a 'gauči' su tada slavili 3:2.

No, ovaj susret obilježio sukob Lea Messija i Edinsona Cavanija. Južnoamerička je krv uzavrela pa su pred sam kraj prvog poluvremena Messi i Cavani ušli u žestoku raspravu. Navodno je Cavani želio i fizički obračun, a i Messi nije imao ništa protiv pa mu je kratko poručio: 'Reci, kad god želiš!'

Srećom, suigrači su ih brzo primirili, jer dojam je da bi Messi u tom srazu izvukao deblji kraj... No, sam Cavani je nakon utakmice prokomentirao sukob i potvrdio da je bio verbalni obračun, ali je umanjio ozbiljnost cijele situacije.

'To je dio nogometa, derbiji su takvi. Istina je da je bilo trenutaka u utakmici kada je bilo sukoba i stvari koje su dio nogometa, posebno u južnoameričkom nogometu', kazao je Cavani i dodao:

'Uzimamo pozitivne rezultate iz svog nastupa i činjenicu da smo uspjeli zabiti dva gola. Još uvijek se moramo poboljšati, ali dobro je godinu završiti ovako.'

Messi? Od njega, barem za sada, ni traga, ni glasa...