RECESIJA

Mercedes otkazao ugovor s Rooneyjem

12.04.2009 u 10:07

Bionic
Reading

Svjetska kriza potresla je automobilsku industriju pa se tako štedi na svakom koraku. Zbog recesije, Mercedes-Benz je otkazao sponzorski ugovor s engleskim napadačem Wayneom Rooneyjom (24)

Golgeter Manchester United ostao je bez dvogodišnjeg ugovora vrijednog milijun funti, a i bez luksuznog Mercedesa koji je dobio na korištenje. Naime, ta automobilska industrija nalazi se u velikim financijskim teškoćama te na sve načine pokušava srezati nepotrebne troškove.

Rooney je ostao jako razočaran otkazivanjem tog ugovora, jer je veliki ljubitelj Mercedesa pa je tako i svoj supruzi Coleen kupio jedan luksuzni za rođendan.

Ipak, napadač Manchester Uniteda ne treba očajavati, jer u klubu zarađuje stotinu tisuća funti tjedno, i to bez bonusa, a ima i milijunske ugovore s Nikeom, Coca-Colom, proizvođačem videoigara Electronic Artsom te s izdavačkom kućom HarperCollins. Financijski stručnjaci pretpostavljaju da će do 30. godine zaraditi 100 milijuna funti.

Treba spomenuti da to nije prvi slučaj da jake kompanije otkazuju sponzorske ugovore. Tako je General Motors prekinuo suradnju s golferom Tigerom Woodsom, Pepsi je zahvalio nogometašu Davidu Beckhamu, a Microsoft košarkašu LeBron Jamesu.