NEUgoDNO IZNENAĐENJE

Mercedes krenuo po vozača kojeg želi, ali dobio je odbijenicu!

12.12.2016 u 08:13

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama dnevnika Marce i BBC-a, momčad Williamsa odbila je ponudu Mercedesa o prelasku Valtterija Bottasa u njemačko-britansku ekipu, za kojeg je trebala dobiti jeftinije motore i Pascala Wehrleina...

Nakon iznenadnog umirovljenja Nice Rosberga u Formuli 1 otvorilo se najpoželjnije moguće vozačko mjesto. Mnogo se pisalo o potencijalnom dolasku Fernanda Alonsa ili Sebastiana Vettela u Mercedes, no čini se da od toga neće biti ništa, a samo su dva prava kandidata za poziciju novog timskog kolege Lewisa Hamiltona.

Jedan je svakako Pascal Wehrlein za kojeg navija dio uprave, no neiskustvo je ono što budi skepsu i čini se da je u prednosti ipak Valtteri Bottas, no on je pod ugovorom Williamsa i Mercedes će ga morati skupo platiti.

Prema tvrdnjama dnevnika Marce i BBC-a, Williams je odbio prvotnu ponudu Mercedesa koji mu je ponudio Pascala Wehrleina i upola jeftinije motore u novoj sezoni, kako bi finski vozač promijenio momčad bez odštete.

Williams ne želi Wehrleina u svojim redovima jer već ima 19-godišnjeg Lancea Strolla i boji se kako bi pretjerano mlada i neiskusna vozačka posada mogla biti problem pri razvoju novog bolida.

Ako Bottas pod svaku cijenu odluči prekinuti ugovor i otići u Mercedes, Williams je skloniji potražiti drugog vozača, nekog s više iskustva ili bogatim sponzorima koji bi financijski pomogli ekipi.

Ako pak Mercedes ne uspije dovesti Bottasa, gotovo će sigurno Wehrlein biti izabran kojeg prema glasinama nekih britanskih medija favorizira Lewis Hamilton, svjestan da bi protiv mladog vozača imao manje problema nego protiv nekog kvalitete Rosberga koji ga je uspio poraziti u netom završenoj sezoni...