ZAJEDNIČKA ODLUKA

Menadžer Danija Olma otkrio nam je novi detalj vezan uz sjajnog Španjolca i milijunske ponude

15.01.2019 u 10:13

Bionic
Reading

Dinamo se u turskom Beleku priprema za nastavak sezone, u kojem će osim borbe za dva domaća trofeja biti i europskih utakmica, jer 'modri' su nakon 50 godina izborili europsko proljeće

Nenad Bjelica uigrava momčad za nove izazove. I očito zna svoj posao jer s 'modrima' je uspio bez ikakvog stresa proći skupinu Europske lige, dok u domaćim natjecanjima - izgleda nezaustavljivo.

Momčad ima glavu i rep, uigrane linije te ono što posebno impresionira - homogenu ekipu u kojoj nema 'ekstra zvijezda'.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala Kapetani biraju 2018. Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Doduše, s obzirom na interes koji vlada za pojedinim igračima, neki bi ipak mogli postati 'ekstra zvijezde', a prvi među njima definitivno jest Dani Olmo Caravajal, 20-godišnji veznjak, mladi španjolski reprezentativac, koji je sa 16 godina došao u Dinamo iz jednog od najvećih svjetskih klubova, Barcelone, gdje je i nosio kapetansku vrpcu.

Nakon što je sredinom prosinca preuzeo nagradu za najboljeg igrača Hrvatski Telekom Prve lige postavljalo se pitanje hoće li se Dani Olmo uopće vratiti u Zagreb, odnosno među 'modre', jer se pisalo o višemilijunskim ponudama.

'Nema kluba u Europi koji nije pitao za Olma. Naravno, govorim o klubovima koji mogu platiti takvog igrača i odštetu za njega, ali u dogovoru mene, Danija, njegove obitelji i Dinama je odluka da on nikamo ne žuri i da će ići kada to bude najbolje za njega i klub', rekao je u uvodu razgovora za tportal Olmov prijatelj i zastupnik Andy Bara, kojeg smo uhvatili u Barceloni. Otkrio je tako Bara vrlo važan detalj i između redaka je poslao poruku bogatim klubovima koji odmah žele Olma kako će trebati poslati nemoralnu ponudu.

'Dani je jako sretan u Dinamu, iako se u nogometu ništa ne zna, sve se mijenja iz dana u dan, ali on je ispisao povijest s Dinamom i sada je želi još malo više pisati u europskim utakmicama koje slijede. A onda je prirodno da napusti Dinamo i Hrvatski Telekom Prvu ligu te zaigra u najvećim svjetskim klubovima i ligama. Zato sada treba uživati u njegovim igrama jer igrač njegovih kvaliteta i mladi španjolski reprezentativac, budimo iskreni, vjerojatno više nikada neće doći u našu ligu', zaključio je Bara.

Makar, možda baš na Olmovom primjeru neki mladi igrač istih razmišljanja procijeni da mu je ovakav razvojni put puno bolji nego sjediti na klupi velikana i čekati mrvice.

Ono što je jedino sigurno to je da će Dinamo na ovom Španjolcu lijepo zaraditi, jer još jesenas kalkuliralo se da ga iz Maksimira ne bi pustili za manje od 20 milijuna eura.