APEL 'MEDVJEDA'

Medveščak: Navijači, ne potičite na nasilje

24.11.2010 u 11:35

Bionic
Reading

Povodom video snimke na kojoj se tuku hokejaš Medveščaka Wacey Rabbit i Vienna Capitalsa Dan Bjornlie oglasili su se iz zagrebačkog kluba u kojem osuđuju i apeliraju da sami navijači ne potiču na nasilje

Na video uradku se za vrijeme tučnjave u pozadini čuje kako neki od navijača viču 'Udari ga zeko, je… mu mater', 'Ubi ga zeko,' a takvi povici smatraju u Medveščaku nemaju mjesta na sportskim borilištima.

'Medvjedi' su poslali priopćenje.

'Slijedom fizičkog obračuna Medveščakova igrača Wacey Rabbita s protivničkim igračem iz kluba Vienna Capitals tijekom nedjeljne utakmice u Beču vodstvo Kluba u suradnji s navijačkom udrugom Sektor B objavljuje sljedeću izjavi i javni apel:

Od prvoga dana vodstvo KHL MEDVEŠČAK Zagreb i predstavnici Medveščakove navijačke udruge SEKTOR B zalažu se za tribine bez nasilja na kojima će obitelji i djeca biti sigurni te za utakmice na kojima svi uživamo u hokeju. I dok se sukobi na ledu, karakteristični za ovaj sport, povremeno događaju ali i redovito sankcioniraju, kao što se dogodilo i u Beču, ovom prilikom pozivamo sve navijače i simpatizere Kluba da u žaru želje za pobjedom i sami ne potiču nasilje riječima kao što je to bio slučaj na privatnoj snimci iz Beča, a koja je puštena na internetskom portalu YouTube.

Vjerujemo da zajedno s pravim sportskim navijačima i simpatizerima zagrebačkih Medvjeda možemo djeci pružiti bolji primjer ponašanja na ledu i na tribinama. Molimo i apeliramo na sve navijače i simpatizere Kluba da i svojim osobnim primjerom podrže akciju Stop nasilju među djecom kojom nastojimo djecu podučiti nenasilju i odgovornom ponašanju.

Slijedom navedenoga Klub i predstavnici navijačke udruge SEKTOR B kontaktirali su sigurnosni centar internetskog portala YouTube kako bi se snimka u kojoj se čuje neprihvatljivo navijanje i govor mržnje uklonila s interneta.

Zahvaljujemo svima koji su vlastitim primjerom podržali život i odrastanje djece bez nasilja.'